&noscript=1 /> Boerenomelet Recept
 

Voorgerecht

Boerenomelet

Boerenomelet

In de boerenversie wordt de omelet bereid met spek en uien.
Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
1 persoon
15 MIN.
  • 3 - 4
    eieren
  • 2 el
    slagroom
  • 1 el
    beurre fondu of boter
  • 50 g
    spek, in reepjes gesneden
  • 100 g
    grof geraspte kaas (Marienberger, Burgeiser Classic, ...)
  • 1 el
    bieslook, fijngesneden
  • zout
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Boerenomelet
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Scharreleieren met de verse room klutsen, licht zouten en de helft van de bieslook toevoegen.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Beurre fondu of boter in een pan met antiaanbaklaag smelten en het in reepjes gesneden spek er licht in aanbraden.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Eier-roommengsel in de pan gieten en op matig vuur ca. 5 min met het deksel erop laten stollen - het moet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant nog romig zacht zijn.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    De grof geraspte kaas over de boerenomelet verdelen.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    De omelet dubbelvouwen, nogmaals het deksel erop doen en de omelet na ca. 2 min op een bord doen en met bieslook bestrooien.
  •  
    Veel succes
Doris Gruber
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Planitzer in Montan

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Planitzer
Ainhauser  | Montan  (Bozen en omgeving)
Boerencafé
Boerderijproducten Honing, Wijn, abrikozenjam, appel en uienchutney, appelsap ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?