Voorgerecht
Bonensoep
Bonensoep
Bonen zijn altijd al op boerderijen geteeld en zijn een belangrijke bron van eiwitten. Deze soep is voedzaam en verwarmt van binnenuit.
Elisabeth Mittelberger
Boerin van de Eichernhof
Ingrediënten
4 personen
50 MIN.
-
300 ggedroogde bonen
-
1 lgroente- of runderbouillon
-
100 gbuikspek
-
1ui
-
1/2knolselderij
-
1 handvolpeterselie
-
3wortels
-
3teentjes knoflook
-
olie om te bakken
-
300 gwitte kool
-
1aardappel
-
250 gtomaten
-
een beetje tijm
-
kruidenzout
-
peper
Bereiding - Bonensoep
-
1.StapLaat de bonen een nacht weken in koud water.
-
2.StapKook de bonen en het spek gaar in de bouillon.
-
3.StapSnijd de ui, de knolselderij, de peterselie en de wortelen in grove stukken en pers de knoflook. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de groenten goudgeel.
-
4.StapSnijd de witte kool in reepjes en de aardappel en de tomaten in blokjes. Doe eveneens in de pan, breng op smaak met de kruiden en voeg een beetje water toe.
-
5.StapDoe een kwart van het spek-bonenmengsel bij de groenten. Pureer de rest, roer dit door de soep en serveer.
-
Veel succes