&noscript=1 /> Boekweitknoedels - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Boekweitknoedels

Boekweitknoedels

Boekweit kent een lange traditie op de boerderijen. Geen wonder dat het boekweitmeel ook wordt gebruikt in de bekende knoedels.
Ingrediënten
MIN.
  • 200 g
    gedroogd bruin brood
  • 50 ml
    melk (koud)
  • 2 tl
    zout
  • 1
    plak milde gorgonzola
  • 1 kg
    boekweitmeel (grof)
  • 1
    scharrelei
  • 3 el
    olie
  • 40 g
    spinazie, gekookt
  • 1/2
    sluitkool (bijv. rodekool, savooiekool)
  • prei (indien gewenst)
  • bieslook (indien gewenst)
  • koud water
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Boekweitknoedels
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Het kleingesneden harde brood een nacht in de melk laten weken.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    De volgende dag de spinazie, de kool, prei en bieslook kleinsnijden en toevoegen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Alles goed met olie, ei en zout vermengen.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Koud water door de massa scheppen en alles kneden tot een smeuïg deeg ontstaat (Het is aan te bevelen eerst niet te scheutig te zijn met water, als het moet kun je er later nog meer bij doen).
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Het deeg 1 uur laten rusten.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    De knoedels met vochtige handen vormen en een flink stuk gorgonzola in het midden stoppen. Het is belangrijk dat het deeg de kaas goed omsluit.
  • circle-dashed 7.
    Stap
    In kokend water 20 min laten sudderen
  • circle-dashed 8.
    Stap
    Volgens traditie met koude melk en geroosterde uien serveren. Past ook goed bij zuurkool met parmezaanse kaas en beurre noisette (bruin gebakken boter). In plaats van gorgonzola kun je ook kleingesneden spek gebruiken.
  •  
    Veel succes

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Gummererhof flower flower
Philipp Gummerer  | Brixen  (Eisacktal)
Veeteelt, Wijnbouw
ontbijt
Producten van de boerderij: spek, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Hooien meebeleven ...
5,0
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
Kamer v.a. 45€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?