Nagerecht
Kniekiechl
Kniekiechl
Dit traditionele gebak van gistdeeg wordt bij speciale gelegenheden gemaakt. Tip: serveer met een lepeltje cranberryjam.
Urban Kainzwaldner met zoon Daniel
Boer van de Buschenschank Pschnickerhof
Ingrediënten
40 stuks
120 MIN.
-
100 gboter
-
500 mlmelk
-
60 ggist
-
5eierdooier
-
100 gsuiker
-
15 gzout
-
schil van 1 citroen (geraspt)
-
1vanillestokje
-
2 scheutjeappel- of perenbrandewijn
-
1 kgtarwebloem
-
frituurolie
Bereiding - Kniekiechl
-
1.StapVerhit de boter en roer de melk erdoor tot deze lauwwarm is. Roer de gist erdoor.
-
2.StapMeng de eidooiers, suiker, zout, citroenschil, vanillestokje en brandewijn met het tarwemeel.
-
3.StapVoeg vervolgens het boter-melk-gist-mengsel toe en kneed net zolang tot het deeg loskomt van de randen van de schaal.
-
4.StapVerdeel het deeg in 40 stukken en rol ze tot balletjes. Leg de balletjes op een met bloem bestoven snijplank, leg er een schone theedoek overheen en laat ze 45 minuten rusten.
-
5.StapDruk de deegballetjes plat en trek ze met de vingers zo uit elkaar, dat de randen dikker zijn dan het midden.
-
6.StapFrituur de kniekiechl in de hete olie.
-
Veel succes