&noscript=1 /> Kniekiechl - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

Kniekiechl

Kniekiechl

Dit traditionele gebak van gistdeeg wordt bij speciale gelegenheden gemaakt. Tip: serveer met een lepeltje cranberryjam.
Urban Kainzwaldner met zoon Daniel
Boer van de Buschenschank Pschnickerhof
Ingrediënten
40 stuks
120 MIN.
  • 100 g
    boter
  • 500 ml
    melk
  • 60 g
    gist
  • 5
    eierdooier
  • 100 g
    suiker
  • 15 g
    zout
  • schil van 1 citroen (geraspt)
  • 1
    vanillestokje
  • 2 scheutje
    appel- of perenbrandewijn
  • 1 kg
    tarwebloem
  • frituurolie
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Kniekiechl
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Verhit de boter en roer de melk erdoor tot deze lauwwarm is. Roer de gist erdoor.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Meng de eidooiers, suiker, zout, citroenschil, vanillestokje en brandewijn met het tarwemeel.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Voeg vervolgens het boter-melk-gist-mengsel toe en kneed net zolang tot het deeg loskomt van de randen van de schaal.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Verdeel het deeg in 40 stukken en rol ze tot balletjes. Leg de balletjes op een met bloem bestoven snijplank, leg er een schone theedoek overheen en laat ze 45 minuten rusten.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Druk de deegballetjes plat en trek ze met de vingers zo uit elkaar, dat de randen dikker zijn dan het midden.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Frituur de kniekiechl in de hete olie.
  •  
    Veel succes
Urban Kainzwaldner mit Sohn Daniel
Boer van de Roter Hahn Buschenschank
Pschnickerhof in Villanders

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Pschnickerhof
Kainzwaldner Daniel  | Villanders  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Gewürztraminergrappa, Müller-Thurgaugrappa, Wijn, Zuurkool, abrikozenjam ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?