brood en banket
Bessen-Datschi (plaatcake)
Bessen-Datschi
Dit is puur bessengenot, deze sappige plaatcake met zoetzure Ribiseln. Zo worden aalbessen in Zuid-Tirol genoemd.
Martina Fieg
Boerin an de Buschenschank Rauthof
Ingrediënten
1 bakplaat van ca. 40x50cm
45 MIN.
-
400 gbloem
-
100 gsuiker
-
150 gboter
-
3eierdooier
-
1 pakjevanillesuiker
-
1 pakjebakpoeder
-
2 elrum
-
400 gaalbessen
-
beetje jam
Bereiding - Bessen-Datschi (plaatcake)
-
1.StapBoter op kamertemperatuur met suiker en vanillesuiker schuimig roeren en geleidelijk de eidooiers toevoegen.
-
2.StapBoter op kamertemperatuur met suiker en vanillesuiker schuimig roeren en geleidelijk de eidooiers toevoegen.
-
3.StapVerdeel het mengsel over een bakplaat (ca. 40x50 cm) en druk het gelijkmatig aan.
-
4.StapSmeer een dun laagje jam op het deeg.
-
5.StapVerdeel de bessen gelijkmatig over het deeg. Als je wilt, kun je de bessen met een beetje suiker bestrooien.
-
6.StapBakken op matige hitte gedurende 15 - 20 min.
-
7.StapKlop intussen de eiwitten met 2 eetlepels suiker stijf.
-
8.StapHaal de cake uit de oven en verdeel het eiwitmengsel gelijkmatig over het fruit.
-
9.StapHaal de cake uit de oven en verdeel het eiwitmengsel gelijkmatig over het fruit.
-
10.StapDe cake kan worden gemaakt met allerlei soorten fruit uit de tuin, afhankelijk van het seizoen.
-
Veel succes