Voorgerecht
Aspergesalade met ei
Aspergesalade met ei
De boeren in Zuid-Tirol oogsten alleen witte asperges. Die kunnen ook koud worden gegeten, zoals deze heerlijke salade bewijst.
Franz Schwarz
Boer van de Buschenschank Oberlegar
Ingrediënten
2 personen
30 MIN.
-
1 bosjebosje paardenbloemen
-
1 elboter
-
3gekookte eieren
-
250 ggroene asperges
-
5kleine tomaten
-
250 gwitte asperges
-
witte wijnazijn
-
1 tlsuiker
-
olijfolie
-
1/4citroen
Bereiding - Aspergesalade met ei
-
1.StapBreng in een grote pan water met zout aan de kook en voeg suiker, citroen en boter toe.
-
2.StapDoe de gewassen groene asperges samen met de geschilde witte asperges in de pan en laat ze in 5 minuten gaar worden.
-
3.StapNeem de asperges met een schuimspaan uit het water, laat ze wat afkoelen en snijd ze in kleine stukjes.
-
4.StapWas de paardenbloemen en meng ze met de asperges. Schep de tomaten erdoor en breng op smaak met olie en azijn.
-
5.StapVoeg tot slot de gekookte eieren toe en serveer de salade.
-
Veel succes