&noscript=1 /> Aspergesalade met ei - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Aspergesalade met ei

Aspergesalade met ei

De boeren in Zuid-Tirol oogsten alleen witte asperges. Die kunnen ook koud worden gegeten, zoals deze heerlijke salade bewijst.
Franz Schwarz
Boer van de Buschenschank Oberlegar
Ingrediënten
2 personen
30 MIN.
  • 1 bosje
    bosje paardenbloemen
  • 1 el
    boter
  • 3
    gekookte eieren
  • 250 g
    groene asperges
  • 5
    kleine tomaten
  • 250 g
    witte asperges
  • witte wijnazijn
  • 1 tl
    suiker
  • olijfolie
  • 1/4
    citroen
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Aspergesalade met ei
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Breng in een grote pan water met zout aan de kook en voeg suiker, citroen en boter toe.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Doe de gewassen groene asperges samen met de geschilde witte asperges in de pan en laat ze in 5 minuten gaar worden.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Neem de asperges met een schuimspaan uit het water, laat ze wat afkoelen en snijd ze in kleine stukjes.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Was de paardenbloemen en meng ze met de asperges. Schep de tomaten erdoor en breng op smaak met olie en azijn.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Voeg tot slot de gekookte eieren toe en serveer de salade.
  •  
    Veel succes
Franz Schwarz
Boer van de Roter Hahn Buschenschank
Oberlegar in Terlan

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Oberlegar
Franz Schwarz  | Terlan  (Bozen en omgeving)
Boerencafé
Boerderijproducten Sauvignon, Vernatsch, Kruidenstroop, aalbessensiroop, abrikozenjam ...
4,0
"Super"
(3 beoordelingen)
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?