Voorgerecht
Muas van maismeel
Muas van maismeel
Een gerecht dat in Zuid-Tirol tot in de jaren zeventig bijna dagelijks op tafel kwam. Het wordt samen uit de pan gelepeld.
Christian & Mariagrazia Giovanett
Boeren van de Boerderij Römerhof
Ingrediënten
4-5 personen
35 MIN.
-
1 lmelk
-
500 mlwater
-
1 snufjezout
-
3-4 elsuiker
-
250 g„Muas"-meel
-
boter
Bereiding - Muas van maismeel
-
1.StapIn een platte pan beetje boter laten smelten.
-
2.StapMelk en water hierin aan de kook brengen en daarna zout toevoegen.
-
3.StapMeel en suiker er met een garde langzaam doorheen roeren.
-
4.StapOp klein vuur doorroeren tot de brij is ingedikt en nog 20 min koken.
-
5.StapMet gesmolten boter bedruipen.
-
6.StapTip: naar wens sultana's, kaneel of cacaopoeder eroverheen strooien.
-
Veel succes