Voorgerecht
Muas van maismeel
Muas van maismeel
Een gerecht dat in Zuid-Tirol tot in de jaren zeventig bijna dagelijks op tafel kwam. Het wordt samen uit de pan gelepeld.

Christian & Mariagrazia Giovanett
Boeren van de Boerderij Römerhof
Ingrediënten
4-5 personen
35 MIN.
-
1 lmelk
-
500 mlwater
-
1 snufjezout
-
3-4 elsuiker
-
250 g„Muas"-meel
-
boter
Bereiding - Muas van maismeel
-
1.
StapIn een platte pan beetje boter laten smelten. -
2.
StapMelk en water hierin aan de kook brengen en daarna zout toevoegen. -
3.
StapMeel en suiker er met een garde langzaam doorheen roeren. -
4.
StapOp klein vuur doorroeren tot de brij is ingedikt en nog 20 min koken. -
5.
StapMet gesmolten boter bedruipen. -
6.
StapTip: naar wens sultana's, kaneel of cacaopoeder eroverheen strooien. -
Veel succes
