brood en banket
Wortelcake
Wortelcake
De fijngeraspte wortelen geven de taart een sappige en intense smaak.

Gabi Pichler
Boerin van de Wernerhof
Ingrediënten
1 taart (Ø 26 cm)
90 MIN.
-
7eieren
-
200 gsuiker
-
300 ggeraspte wortelen
-
250 ggemalen hazelnoten
-
220 gbloem
-
20 ghoning
-
5 gbakpoeder
-
vanillesuiker
-
geraspte citroenschil
-
1 snufjezout
Bereiding - Wortelcake
-
1.
StapSplits de eieren. Klop het eigeel samen met 120 g suiker en de honing schuimig. -
2.
StapVoeg vanillesuiker, wat geraspte citroenschil en de geraspte wortelen toe. -
3.
StapKlop het eiwit met de resterende suiker en een snuifje zout stijf en schep dit voorzichtig door het wortelmengsel. -
4.
StapMeng er tot slot gemalen hazelnoten, bloem en bakpoeder doorheen. -
5.
StapBak de wortelcake in ca. 50 minuten goudbruin (180 °C). -
Veel succes
