&noscript=1 /> Wortelcake - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Wortelcake

Wortelcake

De fijngeraspte wortelen geven de taart een sappige en intense smaak.
Gabi Pichler
Boerin van de Wernerhof
Ingrediënten
1 taart (Ø 26 cm)
90 MIN.
  • 7
    eieren
  • 200 g
    suiker
  • 300 g
    geraspte wortelen
  • 250 g
    gemalen hazelnoten
  • 220 g
    bloem
  • 20 g
    honing
  • 5 g
    bakpoeder
  • vanillesuiker
  • geraspte citroenschil
  • 1 snufje
    zout
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Wortelcake
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Splits de eieren. Klop het eigeel samen met 120 g suiker en de honing schuimig.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Voeg vanillesuiker, wat geraspte citroenschil en de geraspte wortelen toe.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Klop het eiwit met de resterende suiker en een snuifje zout stijf en schep dit voorzichtig door het wortelmengsel.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Meng er tot slot gemalen hazelnoten, bloem en bakpoeder doorheen.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Bak de wortelcake in ca. 50 minuten goudbruin (180 °C).
  •  
    Veel succes
Gabi Pichler
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Wernerhof in Jenesien

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Wernerhof flower flower flower flower
Helmuth Pichler  | Jenesien  (Bozen en omgeving)
Veeteelt, Fruitteelt, Wijnbouw
ontbijt
Producthoek: eieren, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Rondleiding boerderij ...
5,0
"Zeer goed"
(18 beoordelingen)
App. v.a. 73€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?