brood en banket
Wortelcake
Wortelcake
De fijngeraspte wortelen geven de taart een sappige en intense smaak.
Gabi Pichler
Boerin van de Wernerhof
Ingrediënten
1 taart (Ø 26 cm)
90 MIN.
-
7eieren
-
200 gsuiker
-
300 ggeraspte wortelen
-
250 ggemalen hazelnoten
-
220 gbloem
-
20 ghoning
-
5 gbakpoeder
-
vanillesuiker
-
geraspte citroenschil
-
1 snufjezout
Bereiding - Wortelcake
-
1.StapSplits de eieren. Klop het eigeel samen met 120 g suiker en de honing schuimig.
-
2.StapVoeg vanillesuiker, wat geraspte citroenschil en de geraspte wortelen toe.
-
3.StapKlop het eiwit met de resterende suiker en een snuifje zout stijf en schep dit voorzichtig door het wortelmengsel.
-
4.StapMeng er tot slot gemalen hazelnoten, bloem en bakpoeder doorheen.
-
5.StapBak de wortelcake in ca. 50 minuten goudbruin (180 °C).
-
Veel succes