Voorgerecht
Strudel met zuurkool en casselerrib
Strudel met zuurkool
Zuurkool was de belangrijkste bron van vitaminen op de bergboerderijen tijdens de barre winter en is daarom een belangrijk ingrediënt in de keuken.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
1 strudel
70 MIN.
-
200 gkwark
-
200 gboter
-
200 gtarwebloem
-
snufje zout
1
kg
zuurkool
laurierblaadjes
jeneverbessen
gehakte ui
knoflook (gesnipperd)
boter
karwijzaad
500
g
casselerrib
Bereiding - Strudel met zuurkool en casselerrib
-
1.StapKneed de ingrediënten tot een soepel deeg, wikkel dit in huishoudfolie en laat het op een koele plaats rusten.
-
2.StapBreng de zuurkool met de laurierbladeren, de jeneverbessen en wat water aan de kook. Laat even koken en giet af door een zeef.
-
3.StapVerhit de boter en bak de ui en de knoflook. Voeg de zuurkool toe, breng op smaak met karwijzaad en laat hem kort stoven. Voeg eventueel een scheutje vleesbouillon toe.
-
4.StapPoté na chvíli osmahněte na másle cibuli s trochou česneku, přidejte kyselé zelí, kmín a chvíli poduste, případně přelijte malým množstvím masového vývaru.
-
5.StapRol het deeg uit tot een lap, leg de zuurkool en casselerrib erop, vouw het deeg dubbel en bestrijk met eigeel.
-
6.StapBak de strudel ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
-
Veel succes