brood en banket
Walnotenbrood
Walnotenbrood
Centrale plek op veel boerderijen: de notenboom. Wanneer de voedzame vruchten eenmaal zijn gekraakt, kan er een ontbijtbrood van worden gemaakt.

Franz Weifner
Boer van de Boerderij Roanerhof
Ingrediënten
10 broden
120 MIN.
- Voor het gistdeeg:
-
200 gtarwebloem, fijn
-
ca. 100 mllauwwarm water
-
ca. 1 gverse gist
300
g
tarwebloem, fijn
300
g
roggemeel, fijn
200
g
volkoren roggemeel
200
g
walnoten
900
ml
lauwwarm water
24
g
verse gist
5
g
suiker
20
g
zout
Bereiding - Walnotenbrood
-
1.
StapBereid eerst het voordeeg: roer 1 g gist met 100 ml water door 200 g tarwemeel. Laat rusten bij ongeveer 24° C gedurende ten minste 5 en liefst 10 uur. -
2.
StapDoe de rest van de meelsoorten in een kom en los de gist met de suiker op in het water, roer goed door de bloem en laat 15 min. rijzen. -
3.
StapVoeg walnoten, zout en voordeeg van gist toe en roer gedurende 10 minuten krachtig. -
4.
StapDek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen. -
5.
StapVorm op een met bloem bestoven werkvlak 10 lange strengen en leg deze op de bakplaat. -
6.
StapLaat opnieuw 20 min. rusten en bak af op 200° C gedurende ca. 20 min. -
Veel succes
