Voorgerecht
Aardappelgnocchi
Aardappelgnocchi
Dit recept uit Ulten is een heerlijke interpretatie van de beroemde Schupfnudeln van aardappeldeeg.

Urban Kainzwaldner met zoon Daniel
Boer van de Buschenschank Pschnickerhof
Ingrediënten
4 personen
90 MIN.
-
400 gaardappelen (kruimig)
-
120 gbloem
-
1 elboter
-
2eierdooier
-
1 mespuntnootmuskaat
-
beetje spinazie, gekookt
-
1teentje knoflook, fijn gehakt
-
200 mlslagroom
-
2 elwalnoten, gehakt
-
40 gboter
-
zout
-
peper
-
30 gParmezaanse kaas
Bereiding - Aardappelgnocchi
-
1.
StapAardappelen in gezouten water koken, zeven en door een aardappelpers drukken. -
2.
StapSamenkneden met het eigeel en de boter, laten afkoelen. -
3.
StapBloem, zout en gemalen nootmuskaat door het aardappelmengsel kneden. -
4.
StapVan het deeg dikke strengen vormen en deze in 2 cm lange noedels snijden. -
5.
StapDe aardappelgnocchi in gezouten water eenmaal laten opkoken, met een schuimspaan eruithalen en met de in de boter en knoflookteen gesmoorde spinazie, de walnotenroom en de parmezaanse kaas serveren. -
6.
StapKooktijd: 5 min -
Veel succes
