Voorgerecht
Aardappelgnocchi
Aardappelgnocchi
Dit recept uit Ulten is een heerlijke interpretatie van de beroemde Schupfnudeln van aardappeldeeg.
Urban Kainzwaldner met zoon Daniel
Boer van de Buschenschank Pschnickerhof
Ingrediënten
4 personen
90 MIN.
-
400 gaardappelen (kruimig)
-
120 gbloem
-
1 elboter
-
2eierdooier
-
1 mespuntnootmuskaat
-
beetje spinazie, gekookt
-
1teentje knoflook, fijn gehakt
-
200 mlslagroom
-
2 elwalnoten, gehakt
-
40 gboter
-
zout
-
peper
-
30 gParmezaanse kaas
Bereiding - Aardappelgnocchi
-
1.StapAardappelen in gezouten water koken, zeven en door een aardappelpers drukken.
-
2.StapSamenkneden met het eigeel en de boter, laten afkoelen.
-
3.StapBloem, zout en gemalen nootmuskaat door het aardappelmengsel kneden.
-
4.StapVan het deeg dikke strengen vormen en deze in 2 cm lange noedels snijden.
-
5.StapDe aardappelgnocchi in gezouten water eenmaal laten opkoken, met een schuimspaan eruithalen en met de in de boter en knoflookteen gesmoorde spinazie, de walnotenroom en de parmezaanse kaas serveren.
-
6.StapKooktijd: 5 min
-
Veel succes