Voorgerecht
Gepocheerd ei met opgeklopte botersaus
Gepocheerd ei met botersaus
Pocheren is het ei zachtjes koken in kokend water. Geserveerd met botersaus en knapperig brood, brengt het afwisseling in de keuken.
Joachim Knapp
Boer van de boerderij Ausluger
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
- Voor de gepocheerde eieren:
-
2 lwater
-
2 elazijn
-
8scharreleieren
2
eidooiers
40
ml
witte wijn
zout, peper
100
ml
gesmolten boter
Bereiding - Gepocheerd ei met opgeklopte botersaus
-
1.StapDoe de eierdooiers met de witte wijn en de kruiden in een stalen schaal en klop ze tot schuim in een kom boven heet water (au bain-marie). Voeg vervolgens onder voortdurend roeren de boter toe.
-
2.StapBreng de saus op smaak en houd hem warm in de oven op 60 °C.
-
3.StapBreng het water met de azijn in een pan aan de kook en maak met een garde een ronddraaiende beweging. Laat de eieren voorzichtig in het draaiende kokende water glijden.
-
4.StapLaat de eieren ongeveer 7 minuten trekken en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Besprenkel met de botersaus en serveer.
-
Veel succes