&noscript=1 /> Gepocheerd ei met botersaus - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Gepocheerd ei met opgeklopte botersaus

Gepocheerd ei met botersaus

Pocheren is het ei zachtjes koken in kokend water. Geserveerd met botersaus en knapperig brood, brengt het afwisseling in de keuken.
Joachim Knapp
Boer van de boerderij Ausluger
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • Voor de gepocheerde eieren:
  • 2 l
    water
  • 2 el
    azijn
  • 8
    scharreleieren
  • Voor de botersaus:
  • 2
    eidooiers
  • 40 ml
    witte wijn
  • zout, peper
  • 100 ml
    gesmolten boter
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Gepocheerd ei met opgeklopte botersaus
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Doe de eierdooiers met de witte wijn en de kruiden in een stalen schaal en klop ze tot schuim in een kom boven heet water (au bain-marie). Voeg vervolgens onder voortdurend roeren de boter toe.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Breng de saus op smaak en houd hem warm in de oven op 60 °C.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Breng het water met de azijn in een pan aan de kook en maak met een garde een ronddraaiende beweging. Laat de eieren voorzichtig in het draaiende kokende water glijden.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Laat de eieren ongeveer 7 minuten trekken en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Besprenkel met de botersaus en serveer.
    •  
      Veel succes
    Joachim Knapp
    Boer van Roter Hahn kwaliteitsproducten
    Ausluger in St. Lorenzen
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?