brood en banket
Boerenvruchtenbrood
Boerenvruchtenbrood
Dit zoete broodrecept verspreidt een speciale geur in de keuken. Het is het lekkerst met boter besmeerd.
Verena Komiss
Boerin van de Neufeldhof
Ingrediënten
1 brood
180 MIN.
-
250 mlwater
-
250 mlmelk
-
35 gboter
-
40 ggist
-
400 ggedroogde vruchten (appels, peren, pruimen)
-
500 gbloem
-
250 groggemeel
-
20 gzout
-
10 gsuiker
-
1/2 tlkaneel
-
50 gwalnoten
Bereiding - Boerenvruchtenbrood
-
1.StapDoe het water, de melk, de boter en de gist in een pan en verwarm licht.
-
2.StapSnijd de gedroogde vruchten in middelgrote stukken en breng ze in 1 liter water kort aan de kook. Zeef en laat afkoelen.
-
3.StapVoeg de bloem samen met zout en suiker toe aan het warme melkgistmengsel en meng goed door elkaar.
-
4.StapVoeg de afgekoelde gedroogde vruchten, het kaneel en de walnoten toe. Laat alles in een afgedekte kom ongeveer 2 uur rijzen.
-
5.StapDoe het deegmengsel in een vorm en bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.
-
Veel succes