&noscript=1 /> Gnocchi met kruidenpaddenstoel - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Groene aardappel-gnocchi met kruidenpaddenstoel

Gnocchi met kruidenpaddenstoel

Aardappelen van het veld, spinazie uit de tuin en heerlijke paddenstoelen: een fijn recept om van te genieten bij speciale gelegenheden.
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Kirnig
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
  • Voor de knoedels:
  • 500 g
    aardappelen
  • 200 g
    spinazie
  • 2 el
    boter
  • 1 mespunt
    nootmuskaat
  • 2
    eidooiers van scharreleieren
  • 2 el
    parmezaanse kaas
  • beetje bloem
  • Voor de saus:
  • 300 - 500 g
    kruidenzwammen
  • olijfolie
  • zout
  • beetje witte wijn
  • beetje room
  • beetje peterselie
  • peper
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Groene aardappel-gnocchi met kruidenpaddenstoel
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water. Voeg tegen het einde van de kooktijd de spinazie toe en kook kort mee. Zeef, druk door de aardappelpers en laat afkoelen.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Meng de boter, nootmuskaat, eidooiers van scharreleieren en Parmezaanse kaas door het aardappeldeeg.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Voeg genoeg bloem toe om een medium-stevig deeg te maken.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Leg de gevormde aardappelknoedels in kokend gezouten water en zeef ze met een schuimspaan zodra ze boven komen drijven.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Bak de gesneden kruidenpaddenstoelen in olijfolie aan, breng op smaak met zout en peper en blus af met witte wijn. Wanneer het vocht verdampt is, weer een beetje water toevoegen en opnieuw laten inkoken. Verfijn tenslotte met wat peterselie en room.
    •  
      Veel succes
    Andreas Kalser & Josef Obkircher
    Boeren van Roter Hahn kwaliteitsproducten
    Kirnig in Aldein
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?