Voorgerecht
Groene aardappel-gnocchi met kruidenpaddenstoel
Gnocchi met kruidenpaddenstoel
Aardappelen van het veld, spinazie uit de tuin en heerlijke paddenstoelen: een fijn recept om van te genieten bij speciale gelegenheden.
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Kirnig
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
- Voor de knoedels:
-
500 gaardappelen
-
200 gspinazie
-
2 elboter
-
1 mespuntnootmuskaat
-
2eidooiers van scharreleieren
-
2 elparmezaanse kaas
-
beetje bloem
300 - 500
g
kruidenzwammen
olijfolie
zout
beetje witte wijn
beetje room
beetje peterselie
peper
Bereiding - Groene aardappel-gnocchi met kruidenpaddenstoel
-
1.StapSchil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water. Voeg tegen het einde van de kooktijd de spinazie toe en kook kort mee. Zeef, druk door de aardappelpers en laat afkoelen.
-
2.StapMeng de boter, nootmuskaat, eidooiers van scharreleieren en Parmezaanse kaas door het aardappeldeeg.
-
3.StapVoeg genoeg bloem toe om een medium-stevig deeg te maken.
-
4.StapLeg de gevormde aardappelknoedels in kokend gezouten water en zeef ze met een schuimspaan zodra ze boven komen drijven.
-
5.StapBak de gesneden kruidenpaddenstoelen in olijfolie aan, breng op smaak met zout en peper en blus af met witte wijn. Wanneer het vocht verdampt is, weer een beetje water toevoegen en opnieuw laten inkoken. Verfijn tenslotte met wat peterselie en room.
-
Veel succes