Voorgerecht
Spinazie-tschutsch
Spinazie tschutsch
Tschutsch is eigenlijk een traditioneel zoet gerecht uit de Zuid-Tiroolse laagvlakte. Hier wordt het gerecht geïnterpreteerd met spinazie.

Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
4 personen
45 MIN.
-
300 gbloem
-
500 mlverse melk
-
zout
-
6eieren
-
2 elboter
-
2 elbieslook (klein gesneden)
-
2teentjes knoflook
-
400 gspinazie (gekookt en gesneden)
-
1 elpeterselie, gehakt
-
zout, peper
-
nootmuskaat (geraspt)
-
olijfolie voor de ovenschaal
Bereiding - Spinazie-tschutsch
-
1.
StapMeng de bloem met de melk, voeg zout toe en vervolgens de eieren. -
2.
StapVerhit de boter en voeg de bieslook toe. Roer de knoflook erdoor en bak deze kort mee. -
3.
StapVoeg de spinazie en de peterselie toe, breng alles op smaak en laat het ca. 5 minuten zachtjes zonder deksel smoren. -
4.
StapVet de bodem van de ovenschaal in met olijfolie en verdeel het spinaziemengsel over de ovenschaal. -
5.
StapVerwarm de oven voor op 220 °C (hete lucht 200 °C). Bak de spinazie-tschutsch tot hij eruit ziet als een ‘maanlandschap’. -
6.
StapNeem de spinazie-tschutsch uit de oven, snijd hem in stukken en serveer met sla. -
Veel succes
