Voorgerecht
Kaasknoedels
Kaasknoedels
De afgeplatte knoedels worden eerst gebakken, daarna gekookt en vervolgens geserveerd met koolsalade of soep.
Claudia Eder
Boerin van de Moarhof
Ingrediënten
4-6 personen
20 MIN.
-
1 kgoud wittebrood
-
verse peterselie
-
250 mlmelk
-
boterolie
-
60 ggesmolten boter
-
2 - 3teentjes knoflook
-
7 - 8eieren
-
bieslook
-
120 ggeraspte graukäse
-
40 gParmezaanse kaas, geraspt
-
4 elbieslook
-
2 elgeraspte erg rijpe graukäse (bergkaas)
-
zout, peper
Bereiding - Kaasknoedels
-
1.StapMeng het wittebrood, de eieren en de fijn gehakte knoflook met de bieslook en de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
-
2.StapVerwarm ondertussen de melk, roer de beide soorten graukäse erdoor en meng met het knoedelmengsel.
-
3.StapLaat ongeveer 5 minuten staan. Vorm ronde knoedels en bak deze in boterolie aan beide kanten bruin.
-
4.StapBreng in de tussentijd in een grote pan ruim voldoende water met zout aan de kook en doe de gebakken knoedels hierin. Haal de knoedels na 8 tot 10 minuten met de schuimspaan uit het water.Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer met gesmolten boter en bieslook.
-
Veel succes