Nagerecht
Tiramisù met frambosen
Tiramisù met frambosen
Tiramisù op een andere manier: de beroemde lange vingers met mascarponecrème zijn er in een zomerse versie met heerlijk verfrissende frambozen.
Lydia Messner Sparber
Boerin an de Boerderij Petrunderhof
Ingrediënten
4 personen
20 MIN.
-
250 mlmelk
-
1vanillestokje
-
1 mespuntgeraspte citroenschil
-
1 snufjezout
-
2eieren
-
30 gsuiker
-
30 gbloem
-
250 gmascarpone
-
500 mlslagroom
-
40 mlrum
-
1 paklange vingers
-
250 mlframbozensiroop
-
250 mlwater
-
250 gingelegde frambozen
Bereiding - Tiramisù met frambosen
-
1.StapBreng 200 ml melk met het vanillestokje, de citroenschil en een snufje zout aan de kook.
-
2.StapDoe 50 ml melk in een kom en meng dit met de eierdooiers, de suiker en het meel. Klop dit mengsel door de kokende melk en laat het onder voortdurend roeren ongeveer 3 minuten koken.
-
3.StapRoer de mascarpone door de afgekoelde vanillecrème, schep de stijf geklopte slagroom erdoor en voeg de rum toe.
-
4.StapMeng de frambozensiroop met het water. Doop de lange vingers in het frambozensiroop-watermengsel en leg ze in een vierkante schaal.
-
5.StapVerdeel de helft van de vanillecrème erover en leg 125 g ingelegde frambozen erop.
-
6.StapMaak zo nog een laag met in het frambozensiroop-watermengsel gedoopte lange vingers, de resterende crème en de frambozen.
-
Veel succes