&noscript=1 /> Frambozentiramisù - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

Tiramisù met frambosen

Tiramisù met frambosen

Tiramisù op een andere manier: de beroemde lange vingers met mascarponecrème zijn er in een zomerse versie met heerlijk verfrissende frambozen.
Lydia Messner Sparber
Boerin an de Boerderij Petrunderhof
Ingrediënten
4 personen
20 MIN.
  • 250 ml
    melk
  • 1
    vanillestokje
  • 1 mespunt
    geraspte citroenschil
  • 1 snufje
    zout
  • 2
    eieren
  • 30 g
    suiker
  • 30 g
    bloem
  • 250 g
    mascarpone
  • 500 ml
    slagroom
  • 40 ml
    rum
  • 1 pak
    lange vingers
  • 250 ml
    frambozensiroop
  • 250 ml
    water
  • 250 g
    ingelegde frambozen
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Tiramisù met frambosen
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Breng 200 ml melk met het vanillestokje, de citroenschil en een snufje zout aan de kook.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Doe 50 ml melk in een kom en meng dit met de eierdooiers, de suiker en het meel. Klop dit mengsel door de kokende melk en laat het onder voortdurend roeren ongeveer 3 minuten koken.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Roer de mascarpone door de afgekoelde vanillecrème, schep de stijf geklopte slagroom erdoor en voeg de rum toe.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Meng de frambozensiroop met het water. Doop de lange vingers in het frambozensiroop-watermengsel en leg ze in een vierkante schaal.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Verdeel de helft van de vanillecrème erover en leg 125 g ingelegde frambozen erop.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Maak zo nog een laag met in het frambozensiroop-watermengsel gedoopte lange vingers, de resterende crème en de frambozen.
  •  
    Veel succes
Lydia Messner Sparber
Boerin van de Roter Hahn Borderij
Petrunderhof in Villnöss

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Petrunderhof flower flower flower flower
Leo Messner  | Villnöss
Boerderij met biologische landbouw, Veeteelt
ontbijt
Boerderijwinkel: melk, yoghurt, kaas ...
Agrarische aanbiedingen: Meewerken in de stal, Bezichtiging van de kaasmakerij van de boerderij, Rondleiding boerderij met proeverij
5,0
"Uitstekend"
(40 beoordelingen)
online te boeken
App. v.a. 110€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?