brood en banket
Linzertorte met abrikozenjam
Linzertorte met abrikozenjam
Linzertorte is een van de oudste gebakrecepten ter wereld. In deze variant wordt het gebak verfijnd met abrikozenjam.
Monika Kompatscher
Boerin van de Boerderij Fronteggele
Ingrediënten
1 taart (Ø 28 cm)
60 MIN.
-
200 gboter
-
zout
-
kaneel
-
1 mespuntgeraspte citroenschil
-
kruidnagelpoeder
-
3eieren
-
240 gbloem
-
3 gbakpoeder
-
200 ggeraspte hazelnoot
-
200 gabrikozenjam
-
200 gsuiker
Bereiding - Linzertorte met abrikozenjam
-
1.StapKlop de boter met de suiker en de kruiden schuimig en voeg een voor een de eieren toe.
-
2.StapMeng de bloem en het bakpoeder goed door elkaar en spatel samen met de geraspte hazelnoten door het botermengsel.
-
3.StapDoe 2/3 van het deeg in de taartvorm en strijk glad. Bestrijk met de abrikozenjam en verdeel het resterende deeg ruitvormig over de jam. Bak de taart op 175 °C in ca. 40 minuten gaar.
-
Veel succes