Hoofdgerecht
Kalfssteak met cantharellensaus
Kalfssteak met cantharellensaus
Na een geslaagd uitstapje naar het bos zijn de zelfgeplukte cantharellen een ware traktatie, samen met een steak van kalfshaas.
Agnes & Peter Gross
Boeren van Rabensteinhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
300 gkalfssteak
-
zout, peper
1/2
kg
verse cantharellen
2
ui
1
tl
knoflook
zout, peper
250
ml
witte wijn
300
ml
braadjus
250
ml
slagroom
1
el
bloem
Bereiding - Kalfssteak met cantharellensaus
-
1.StapBak de gesnipperde ui en de geperste knoflook in een beetje olie.
-
2.StapVoeg de kleingesneden cantharellen toe, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken.
-
3.StapBestrooi met de bloem, bak nog even kort en giet de wijn erbij.
-
4.StapVoeg tot slot de slagroom en de braadjus toe en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken.
-
5.StapBak in de tussentijd de kalfssteaks in een koekenpan met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout.
-
6.StapServeer met de cantharellensaus.
-
7.StapTip: lekker met aardappelpuree met selderie, worteltjes en boontjes.
-
Veel succes