&noscript=1 /> Kalfssteak met cantharellensaus - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Hoofdgerecht

Kalfssteak met cantharellensaus

Kalfssteak met cantharellensaus

Na een geslaagd uitstapje naar het bos zijn de zelfgeplukte cantharellen een ware traktatie, samen met een steak van kalfshaas.
Agnes & Peter Gross
Boeren van Rabensteinhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • 300 g
    kalfssteak
  • zout, peper
  • Voor de saus:
  • 1/2 kg
    verse cantharellen
  • 2
    ui
  • 1 tl
    knoflook
  • zout, peper
  • 250 ml
    witte wijn
  • 300 ml
    braadjus
  • 250 ml
    slagroom
  • 1 el
    bloem
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Kalfssteak met cantharellensaus
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Bak de gesnipperde ui en de geperste knoflook in een beetje olie.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Voeg de kleingesneden cantharellen toe, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Bestrooi met de bloem, bak nog even kort en giet de wijn erbij.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Voeg tot slot de slagroom en de braadjus toe en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Bak in de tussentijd de kalfssteaks in een koekenpan met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Serveer met de cantharellensaus.
    • circle-dashed 7.
      Stap
      Tip: lekker met aardappelpuree met selderie, worteltjes en boontjes.
    •  
      Veel succes
    Agnes & Peter Gross
    Boeren van Roter Hahn kwaliteitsproducten
    Rabensteinerhof in Sarntal
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?