Nagerecht
Abrikozenknoedels
Abrikozenknoedels
Deze zoete knoedels van aardappeldeeg zijn vooral met een vulling van de beroemde Vinschger abrikoos een enorme traktatie.
![Johannes Meßner](https://www.roterhahn.nl/images/content/5645592_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/27FFB29F-1281-4548-ADFB-E022438E8243.jpg)
Johannes Meßner
Boer van de Burgerhof
Ingrediënten
4 personen
40 MIN.
- Voor de knoedels:
-
300 ggekookte, gezeefde kruimige aardappelen
-
45 gtarwegriesmeel
-
35 gaardappelzetmeel
-
1eierdooier
-
20 gboter
-
8abrikozen
boter
kaneel
suiker (naar smaak)
broodkruim
Bereiding - Abrikozenknoedels
-
1.
StapDe aardappelen koken en daarna door de aardappelpers drukken. De geperste aardappelen over het werkblad uitsmeren en laten afkoelen. -
2.
StapDe boter smelten en met griesmeel, aardappelzetmeel en eigeel bij de geperste aardappelen doen en er een glad deeg van maken. -
3.
StapDe abrikoos in het aardappeldeeg rollen zodat er een gelijkmatige laag van ca. 1,5 cm ontstaat die de hele abrikoos omhult. -
4.
StapHet water licht zouten, aan de kook brengen en de abrikozenknoedels ca. 15-20 min in het ziedende (niet kokende) water laten zwemmen. -
5.
StapVoor het bereiden van de boterkruimel de boter laten smelten en kaneel, suiker en broodkruim erdoor roeren en licht aanbakken. -
6.
StapAby przygotować zasmażkę, należy rozpuścić masło i dodać do niego cynamon, cukier i bułkę tarą. Całość lekko podsmażyć. -
Veel succes
![Johannes Meßner](https://www.roterhahn.nl/images/content/5645592_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/27FFB29F-1281-4548-ADFB-E022438E8243.jpg)