Nagerecht
Kerst-chocolademousse
Kerst chocolademousse
Een luchtige chocolademousse, die door de gebruikte specerijen een kerstsfeer oproept.

Verena Komiss
Boerin van de Neufeldhof
Ingrediënten
4 personen
90 MIN.
-
200 gpure chocolade
-
3peren
-
90 mlmelk
-
sap van een halve citroen
-
2 elkoffie
-
2 elsuiker
-
2 elabrikozen- of frambozenlikeur
-
1 pakjevanillesuiker
-
speculaaskruiden
-
200 mlslagroom
Bereiding - Kerst-chocolademousse
-
1.
StapDoe de chocolade, de melk, de koffie, de likeur en de speculaaskruiden in een kom en smelt de chocolade au-bain-marie. -
2.
StapAnschließend abkühlen, die geschlagene Sahne unterheben und alles auf 4 Gläser verteilen. -
3.
StapSchil de peren, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Besprenkel met een beetje citroensap. -
4.
StapLaat de suiker in een pan lichtbruin karamelliseren. Blus af met een glas water en laat zo lang koken tot de suiker volledig is opgelost. -
5.
StapVoeg de blokjes peer toe, doe de vanillesuiker erbij en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt. -
6.
StapLaat afkoelen. Serveer de peren met de chocolademousse. -
Veel succes
