brood en banket
Biscuitrol
Biscuitrol
Eenvoudig en snel te maken. Deze met een goede vruchtenspread gevulde cake smaakt perfect bij de koffie.
Gabi Pichler
Boerin van de Wernerhof
Ingrediënten
1 rol
60 MIN.
-
6eidooier
-
100 gsuiker
-
6 elheet water
-
vanille, citroenschil
-
6eiwitten
-
1 snufjezout
-
100 gbloem
-
30 gaardappelmeel
-
250 gslagroom
-
verse bessen of bessenjam
-
1 snufjebeetje suiker om op smaak te brengen
-
beetje citroensap
Bereiding - Biscuitrol
-
1.StapOven voorverwarmen op 200° C (hetelucht)
-
2.StapEidooiers, 50 g suiker, water en specerijen opkloppen tot een schuimig geheel.
-
3.StapDaarna de eiwitten met de rest van de suiker en zout stijfslaan.
-
4.StapEidooiers en wat van de eiwitmassa vermengen en daarna de rest van het eiwit erdoorheen scheppen.
-
5.StapTot slot het gezeefde bloem/aardappelmeelmengsel losjes erdoorheen scheppen.
-
6.StapGelijkmatig over de bakplaat verdelen en in een voorverwarmde oven ca. 10 min bakken tot de bovenkant goudgeel is.
-
7.StapDe rol laten afkoelen.
-
8.StapDe room kloppen.
-
9.StapUšlehejte smetanu.
-
10.StapRoom gelijkmatig over de koude rol verdelen, bessen erop leggen en oprollen.
-
11.StapMet poedersuiker bestrooien en klaar!
-
12.StapTip: In de winter zijn er geen verse bessen uit de tuin. Je kunt dan de in de zomer ingemaakte bessenjam door de room halen. Smaakt ook heel lekker!
-
Veel succes