brood en banket
Biscuitrol
Biscuitrol
Eenvoudig en snel te maken. Deze met een goede vruchtenspread gevulde cake smaakt perfect bij de koffie.
![Gabi Pichler](https://www.roterhahn.nl/images/content/5559444_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/69A421AA-4450-420E-A383-110155E0AC15.jpg)
Gabi Pichler
Boerin van de Wernerhof
Ingrediënten
1 rol
60 MIN.
-
6eidooier
-
100 gsuiker
-
6 elheet water
-
vanille, citroenschil
-
6eiwitten
-
1 snufjezout
-
100 gbloem
-
30 gaardappelmeel
-
250 gslagroom
-
verse bessen of bessenjam
-
1 snufjebeetje suiker om op smaak te brengen
-
beetje citroensap
Bereiding - Biscuitrol
-
1.
StapOven voorverwarmen op 200° C (hetelucht) -
2.
StapEidooiers, 50 g suiker, water en specerijen opkloppen tot een schuimig geheel. -
3.
StapDaarna de eiwitten met de rest van de suiker en zout stijfslaan. -
4.
StapEidooiers en wat van de eiwitmassa vermengen en daarna de rest van het eiwit erdoorheen scheppen. -
5.
StapTot slot het gezeefde bloem/aardappelmeelmengsel losjes erdoorheen scheppen. -
6.
StapGelijkmatig over de bakplaat verdelen en in een voorverwarmde oven ca. 10 min bakken tot de bovenkant goudgeel is. -
7.
StapDe rol laten afkoelen. -
8.
StapDe room kloppen. -
9.
StapUšlehejte smetanu. -
10.
StapRoom gelijkmatig over de koude rol verdelen, bessen erop leggen en oprollen. -
11.
StapMet poedersuiker bestrooien en klaar! -
12.
StapTip: In de winter zijn er geen verse bessen uit de tuin. Je kunt dan de in de zomer ingemaakte bessenjam door de room halen. Smaakt ook heel lekker! -
Veel succes
![Gabi Pichler](https://www.roterhahn.nl/images/content/5559444_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/69A421AA-4450-420E-A383-110155E0AC15.jpg)