brood en banket
"
Snel volkoren speltbrood
In dit recept wordt Brotklee (soort klaver) gebruikt. Het wordt van oudsher in Zuid-Tirol geteeld en geeft het brood een bijzonder kruidige smaak.
Martha Mulser
Boerin van de Pflegerhof
Ingrediënten
2 broodbrood
180 MIN.
-
1 kgvolkoren speltmeel
-
1 tldroge gist
-
500 mllauwwarm water
-
200 mlkarnemelk
-
2 tlzout
-
1 elgemalen broodkruiden
Bereiding - "
-
1.StapKneed het deeg nogmaals door en vorm twee broden. Leg deze op het bakblik en laat ze weer ca. een half uur rijzen.
-
2.StapVerwarm de oven voor op 250 °C. Doe de broden in de voorverwarmde oven en bak ze ca. 5 minuten op 250 °C. Verlaag de temperatuur tot 180 °C en bak de broden in 50 minuten gaar.
-
3.StapHaal uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
-
4.StapLos de droge gist op in een beetje warme water. Kneed met de andere ingrediënten tot een deeg en laat dit een paar uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
-
Veel succes