&noscript=1 /> Erdäpfelblattlen' met zuurkool - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Hoofdgerecht

'Erdäpfelblattlen' met zuurkool

'Erdäpfelblattlen' met zuurkool

In dit verrukkelijke boerengerecht uit het Pustertal wordt de zuurkool gecombineerd met gebakken aardappeldeeg.
Jessica Moser
Boerin van de Buschenschank Oberpartegger
Ingrediënten
4 personen
120 MIN.
  • 600 g
    kruimige aardappelen
  • 2
    eierdooier
  • 2 el
    gesmolten boter
  • 400 g
    bloem
  • 1 snufje
    zout
  • frituurolie
  • 500 g
    gekookte zuurkool
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - 'Erdäpfelblattlen' met zuurkool
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Kook de aardappelen, pureer ze en laat ze afkoelen.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Voeg de eierdooiers, de gesmolten boter, bloem en zout toe en kneed alles tot aardappeldeeg.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Rol het deeg uit tot een lap van ca. 2 mm dik. Steek er 8 cm grote rondjes uit en leg ze apart op een doek. Frituur de rondjes in de hete olie rondom goudbruin.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm met de zuurkool.
  •  
    Veel succes
Jessica Moser
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Oberpartegger in Villanders

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Oberpartegger
Kainzwaldner Johannes  | Villanders  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Alpendenlikeur, Enzian, Grappa, Huisworst, Notenlikeur ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?