Hoofdgerecht
'Erdäpfelblattlen' met zuurkool
'Erdäpfelblattlen' met zuurkool
In dit verrukkelijke boerengerecht uit het Pustertal wordt de zuurkool gecombineerd met gebakken aardappeldeeg.
Jessica Moser
Boerin van de Buschenschank Oberpartegger
Ingrediënten
4 personen
120 MIN.
-
600 gkruimige aardappelen
-
2eierdooier
-
2 elgesmolten boter
-
400 gbloem
-
1 snufjezout
-
frituurolie
-
500 ggekookte zuurkool
Bereiding - 'Erdäpfelblattlen' met zuurkool
-
1.StapKook de aardappelen, pureer ze en laat ze afkoelen.
-
2.StapVoeg de eierdooiers, de gesmolten boter, bloem en zout toe en kneed alles tot aardappeldeeg.
-
3.StapRol het deeg uit tot een lap van ca. 2 mm dik. Steek er 8 cm grote rondjes uit en leg ze apart op een doek. Frituur de rondjes in de hete olie rondom goudbruin.
-
4.StapLaat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm met de zuurkool.
-
Veel succes