Nagerecht
Strauben
Strauben
Vooral bij volksfeesten hoort de geur van Strauben, een zoete lekkernij van soezendeeg.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
15 MIN.
-
220 gbloem
-
250 mlmelk
-
3eierdooier
-
1 scheutjeperenbrandewijn
-
beetje vanillesuiker
-
50 gsuiker
-
frituurolie
-
poedersuiker
-
vossenbessenjam
-
3eiwitten
-
1 snufjezout
Bereiding - Strauben
-
1.StapBloem met de melk tot een gladde massa roeren, eigeel en snaps erdoorheen mengen.
-
2.StapEiwit met zout loskloppen, suiker toevoegen en tot een vaste eiwitmassa opkloppen. Daarna door het deeg scheppen.
-
3.StapBílky vyšlehejte se solí, přidejte cukr a vyšlehejte na sníh. Sníh podmíchejte do těsta.
-
4.StapIn een pan van ca. 25 cm Ø olie verhitten.
-
5.StapMet poedersuiker bestrooien en met rodebessenjam serveren.
-
Veel succes