Voorgerecht
Spekknoedelsoep
Spekknoedelsoep
Spekknoedels worden in twee varianten geserveerd: met of zonder soep. In het eerste geval worden de knoedels rechtstreeks in de vleessoep gekookt.
Johannes Meßner
Boer van de Burgerhof
Ingrediënten
4 personen
75 MIN.
-
500 gstevig wittebrood, in dobbelsteentjes gesneden (knoedelbrood)
-
100 gspek, in dobbelsteentjes gesneden
-
350 mlmelk
-
4eieren
-
zout
-
1 eltarwebloem
-
1 lhete vleesbouillon of rundvleessoep
-
1/2 bosjebieslook, fijngesneden
Bereiding - Spekknoedelsoep
-
1.StapHet knoedelbrood in een schaal doen en het spek erover verdelen en de bieslook erover strooien.
-
2.StapMelk, eieren en zout mengen, over het knoedelbrood doen en alles goed mengen.
-
3.StapDe tarwebloem erbij doen en erdoorheen scheppen. Ongeveer 15 min laten rusten.
-
4.StapDaarna de knoedels vormen en tegelijkertijd een pan met water en zout aan de kook brengen. Vervolgens de hitte reduceren en de knoedels er ongeveer 15-20 min in laten sudderen. Het is belangrijk dat het water niet meer kookt wanneer de knoedels erin liggen.
-
5.StapFormować knedle; w międzyczasie zagotować w garnku wodę z solą. Zmniejszyć ogień i parzyć knedle (ok. 15–20 minut). Po wrzuceniu knedli woda nie powinna się już gotować.
-
Veel succes