&noscript=1 /> Spekknoedelsoep - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Spekknoedelsoep

Spekknoedelsoep

Spekknoedels worden in twee varianten geserveerd: met of zonder soep. In het eerste geval worden de knoedels rechtstreeks in de vleessoep gekookt.
Johannes Meßner
Boer van de Burgerhof
Ingrediënten
4 personen
75 MIN.
  • 500 g
    stevig wittebrood, in dobbelsteentjes gesneden (knoedelbrood)
  • 100 g
    spek, in dobbelsteentjes gesneden
  • 350 ml
    melk
  • 4
    eieren
  • zout
  • 1 el
    tarwebloem
  • 1 l
    hete vleesbouillon of rundvleessoep
  • 1/2 bosje
    bieslook, fijngesneden
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Spekknoedelsoep
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Het knoedelbrood in een schaal doen en het spek erover verdelen en de bieslook erover strooien.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Melk, eieren en zout mengen, over het knoedelbrood doen en alles goed mengen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    De tarwebloem erbij doen en erdoorheen scheppen. Ongeveer 15 min laten rusten.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Daarna de knoedels vormen en tegelijkertijd een pan met water en zout aan de kook brengen. Vervolgens de hitte reduceren en de knoedels er ongeveer 15-20 min in laten sudderen. Het is belangrijk dat het water niet meer kookt wanneer de knoedels erin liggen.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Formować knedle; w międzyczasie zagotować w garnku wodę z solą. Zmniejszyć ogień i parzyć knedle (ok. 15–20 minut). Po wrzuceniu knedli woda nie powinna się już gotować.
  •  
    Veel succes
Johannes Meßner
Boer van de Roter Hahn Buschenschank
Burgerhof in Brixen

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Burgerhof
Johannes Meßner  | Brixen  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Burgfrieden, INSekt, aardbeienjam, abrikozenjam, appelazijn ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?