Voorgerecht
Spekknoedels
Spekknoedels
In het verleden moesten de aangetrouwde jonge boerinnen hard werken om ervoor te zorgen dat het goed kwam met de speknoedels.
Daniela Kaserer
Boerin van de Hofschank Niedermair
Ingrediënten
6 personen
60 MIN.
-
1 kgoud wittebrood
-
200 gspek
-
1 bosjeverse bieslook
-
750 mlmelk
-
olijfolie
-
zout
-
2 eltarwebloem
-
8eieren
Bereiding - Spekknoedels
-
1.StapSnijd het brood in dobbelsteentjes, doe ze in een kom en verdeel het kleingesneden spek erover.
-
2.StapSnijd de bieslook fijn en strooi deze eroverheen.
-
3.StapMeng de melk, eieren en zout door elkaar, voeg dit aan het broodmengsel toe en kneed alles goed door elkaar.
-
4.StapVoeg vervolgens 2 el tarwebloem toe en kneed alles nogmaals goed door elkaar.
-
5.StapLaat het mengsel 15 minuten rusten. Vorm hiervan met natte handen ronde knoedels.
-
6.StapStoom de knoedels in 15 - 20 minuten gaar.
-
7.StapServeer de spekknoedels in hete runderbouillon, met een groene salade of een koolsalade.
-
Veel succes