&noscript=1 /> Spekknoedels - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Spekknoedels

Spekknoedels

In het verleden moesten de aangetrouwde jonge boerinnen hard werken om ervoor te zorgen dat het goed kwam met de speknoedels.
Daniela Kaserer
Boerin van de Hofschank Niedermair
Ingrediënten
6 personen
60 MIN.
  • 1 kg
    oud wittebrood
  • 200 g
    spek
  • 1 bosje
    verse bieslook
  • 750 ml
    melk
  • olijfolie
  • zout
  • 2 el
    tarwebloem
  • 8
    eieren
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Spekknoedels
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Snijd het brood in dobbelsteentjes, doe ze in een kom en verdeel het kleingesneden spek erover.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Snijd de bieslook fijn en strooi deze eroverheen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Meng de melk, eieren en zout door elkaar, voeg dit aan het broodmengsel toe en kneed alles goed door elkaar.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Voeg vervolgens 2 el tarwebloem toe en kneed alles nogmaals goed door elkaar.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Laat het mengsel 15 minuten rusten. Vorm hiervan met natte handen ronde knoedels.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Stoom de knoedels in 15 - 20 minuten gaar.
  • circle-dashed 7.
    Stap
    Serveer de spekknoedels in hete runderbouillon, met een groene salade of een koolsalade.
  •  
    Veel succes
Daniela Kaserer
Boerin van de Roter Hahn Hofschank
Niedermair in Kastelbell/Tschars

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Niedermair
Reinhard Kaserer  | Kastelbell-Tschars  (Vinschgau)
Hofschank
Boerderijproducten Bündner vlees, Schouderspek, Vinschgau Paarl brood, Zuurkool, abrikozenjam ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(3 beoordelingen)
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?

Tirtlen

40 MIN.
Voorgerecht