Voorgerecht
Schupfnudeln met pesto van wilde knoflook
Schupfnudeln met knoflookpesto
Schupfnudeln zijn de alpiene versie van de Italiaanse aardappelgnocchi. In dit recept stuiten ze op mediterrane smaken.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
-
400 gaardappelen (kruimig)
-
100 gtarwebloem
-
1 elbramborové moučky
-
2dooiers van scharreleieren
-
snufje zout, snufje peper, nootmuskaat
100
g
bladeren van wilde knoflook
30
g
gemalen hazelnoten of pijnboompitten
30
g
geraspte harde kaas
6
el
olijfolie
peper (vers gemalen)
tomaten
teentje knoflook
zout, peper
origano, rozemarijn, tijm
Bereiding - Schupfnudeln met pesto van wilde knoflook
-
1.StapKook de aardappelen, laat ze uitstomen en zeef ze.
-
2.StapLeg op een deegplank, voeg de overige ingrediënten toe en kneed snel tot een deeg.
-
3.StapMaak er kleine knoedels van, kook ze in gezouten water en zeef ze.
-
4.StapBak kort aan in een pan met boter, voeg pesto van wilde knoflook toe en schep om.
-
5.StapServeer met roomkaas en gedroogde tomaten.
-
6.StapHalveer de tomaten, snijd het groene steeltje eruit, bestrooi met kruiden en droog in de oven op 80-100° C.
-
Veel succes