brood en banket
Mueslireep
Mueslireep
Een mueslireep op basis van honing, gedroogd fruit, noten en zaden is ideaal om te eten tijdens een bergtocht of als tussendoortje.
Paula Kompatscher
Boerin van de Funtnatscherhof
Ingrediënten
voor 30 stuks
45 MIN.
-
550 gwalnoten, amandelen, hazelnoten, cashewnoten (grof hakken)
-
250 ghavervlokken, grof of vers geplet
-
100 grozijnen
-
100 gsesamzaad, lijnzaad, chiazaad, pompoenzaad
-
50 gvolkorenmeel
-
250 ggedroogd fruit (abrikozen, peren, pruimen, dadels, veenbessen...)
-
beetje kaneel
-
5eieren
-
1honing
-
1 elkokosvet (hoeft niet)
Bereiding - Mueslireep
-
1.StapMeng noten, havervlokken, sultana's, zaden, volkorenmeel, gedroogde vruchten en kaneel goed door elkaar.
-
2.StapKlop de eieren schuimig met de honing en vermeng dit goed met het notenmengsel.
-
3.StapUitstrijken op een bakplaat met bakpapier en goed aandrukken (1-2 cm dik).
-
4.StapBakken op 180° C gedurende ongeveer 20 min.
-
5.StapSnijd er repen van terwijl het baksel nog warm is, laat afkoelen en bewaar de repen in een koektrommel.
-
Veel succes
Paula Kompatscher
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Funtnatscherhof in Völs am Schlern