&noscript=1 /> Graukäsesoep - Recept uit Zuid-Tirolf Recept
 

Voorgerecht

Graukäsesoep

Graukäsesoep

Grijze kaas is een traditionele zure melkkaas uit de oostelijke Alpen die de ster van de fijne regionale keuken is geworden.
Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • 1
    ui
  • 1 el
    prei
  • 2 el
    boter
  • 1
    middelgrote, bloemige aardappel
  • 1 scheutje
    witte wijn
  • 750 ml
    groentebouillon of vleesbouillon
  • zout, peper
  • 150 g
    graukäse (bergkaas)
  • 150 ml
    slagroom
  • Opmaken:
  • geroosterde croutons
  • 120 g
    graukäse (verkruimeld)
  • 12
    stengels bieslook
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Graukäsesoep
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Snipper de ui en de prei en fruit ze in de boter tot ze glazig zijn.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappel toe en bak deze even mee. Breng op smaak met zout en peper, blus af met witte wijn en voeg de groente- of vleesbouillon toe.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Voeg de in kleine blokjes gesneden graukäse toe zodra de aardappelblokjes gaar zijn. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg al roerend de slagroom toe. Pureer de soep.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Verdeel de soep over diepe borden en strooi er wat croutons, verkruimelde graukäse en fijngesneden bieslook overheen.
    •  
      Veel succes
    Doris Gruber
    Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
    Planitzer in Montan

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Planitzer
    Ainhauser  | Montan  (Bozen en omgeving)
    Boerencafé
    Boerderijproducten Honing, Wijn, abrikozenjam, appel en uienchutney, appelsap ...
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?