Voorgerecht
Graukäsesoep
Graukäsesoep
Grijze kaas is een traditionele zure melkkaas uit de oostelijke Alpen die de ster van de fijne regionale keuken is geworden.
Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
1ui
-
1 elprei
-
2 elboter
-
1middelgrote, bloemige aardappel
-
1 scheutjewitte wijn
-
750 mlgroentebouillon of vleesbouillon
-
zout, peper
-
150 ggraukäse (bergkaas)
-
150 mlslagroom
geroosterde croutons
120
g
graukäse (verkruimeld)
12
stengels bieslook
Bereiding - Graukäsesoep
-
1.StapSnipper de ui en de prei en fruit ze in de boter tot ze glazig zijn.
-
2.StapVoeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappel toe en bak deze even mee. Breng op smaak met zout en peper, blus af met witte wijn en voeg de groente- of vleesbouillon toe.
-
3.StapVoeg de in kleine blokjes gesneden graukäse toe zodra de aardappelblokjes gaar zijn. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg al roerend de slagroom toe. Pureer de soep.
-
4.StapVerdeel de soep over diepe borden en strooi er wat croutons, verkruimelde graukäse en fijngesneden bieslook overheen.
-
Veel succes