&noscript=1 /> Rode bietenknoedels - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Rode bietenknoedels

Rode bietenknoedels

Deze knoedelvariant geeft veel kleur aan het bord. De beste manier om die te bereiden is stomen, zodat de rode kleur behouden blijft.
Christian Pinggera
Boer van de Schnalshuberhof
Ingrediënten
12 knoedels
90 MIN.
  • 50 g
    prei
  • 300 g
    gorgonzola
  • 50 g
    mascarpone
  • 150 ml
    slagroom
  • 500 g
    zout, peper
  • een beetje fijngesneden peterselie
  • 2
    eieren
  • zout, peper
  • karwijzaad
  • 2 el
    bloem
  • zachte kaas
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Rode bietenknoedels
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Kook de bieten gaar en pureer ze.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Snijd de ui en de prei klein en bak ze kort. Verwarm de melk (lauwwarm).
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Meng de rode bietenpuree, ui, prei en lauwwarme melk met het oude wittebrood, de peterselie en de eieren. Breng op smaak met zout, peper en karwijzaad. Bestuif de massa met een beetje bloem en laat rusten.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Vorm de knoedels en doe in het midden van elke knoedel een stukje zachte kaas (zo groot als een suikerklontje). Vouw de knoedels dicht.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Fruit ondertussen de prei in de hete olie, voeg de gorgonzola en de mascarpone toe en laat smelten. Doe de slagroom erbij en laat de saus nog even doorkoken. Laat kort afkoelen en pureer de saus glad.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Serveer de knoedels met de gorgonzolasaus.
  •  
    Veel succes
Christian Pinggera
Boer van de Roter Hahn Buschenschank
Schnalshuberhof in Algund

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Schnalshuberhof
Christian Pinggera  | Algund
Boerencafé
Boerderijproducten Grappa Treber, Wijn, Zuurkool, aardbeienjam, abrikozenjam ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(2 beoordelingen)
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?