Nagerecht
Pruimenknoedels
Pruimenknoedels
Wie kan de meeste pruimenknoedels eten? De pruimenpitten op de rand van het bord onthullen de winnaar.
Johannes Meßner
Boer van de Burgerhof
Ingrediënten
6 personen
90 MIN.
- Voor de knoedels:
-
1 kgaardappelen (kruimig)
-
220 gbloem
-
50 gtarwegriesmeel
-
1 snufjezout
-
1vrije-uitloop ei
-
30 gboter
-
18pruimen
200
g
broodkruim
100
g
boter
suiker en kaneel naar smaak
Bereiding - Pruimenknoedels
-
1.StapVoor het aardappeldeeg de aardappelen wassen en in de schil gaarkoken.
-
2.StapIn de tussentijd de pruimen wassen en later drogen (de kern mag er indien gewenst uit).
-
3.StapDe gekookte aardappelen kort iets laten afkoelen, schillen en door een aardappelpers drukken.
-
4.StapMet bloem, griesmeel, zout, boter en ei op een met bloem bestoven werkblad tot een deeg verwerken.
-
5.StapHet deeg uitrollen en in even grote vierkanten snijden.
-
6.StapDe pruimen in het midden leggen, met het aardappeldeeg omhullen en er knoedels van maken.
-
7.StapDe knoedels in een stoompan in 20 min gaarkoken.
-
8.StapVoor de broodkruim: de boter in een pan verwarmen, de broodkruim erbij doen, naar smaak suiker en kaneel toevoegen en lichtbruin laten worden.
-
9.StapDe gare pruimenknoedels daarna met de geroosterde broodkruim bestrooien en serveren.
-
Veel succes