Voorgerecht
Soep met pannenkoekreepjes (Fritattensuppe)
Soep met pannenkoekreepjes
Een klassieke soep uit de boerenkeuken: stevige rundvleessoep met in reepjes gesneden omelet.
Martha Thaler
Boerin van de Zmailer-Hof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
100 gbloem
-
200 mlmelk
-
3eieren
-
2-3 elbieslook, fijngesneden
-
zout
-
frituurolie
-
800 mlvleesbouillon
Bereiding - Soep met pannenkoekreepjes (Fritattensuppe)
-
1.StapMeng de bloem, de melk en het zout met een garde tot een glad mengsel en roer dan de eieren erdoor tot het mengsel romig is.
-
2.StapVerhit een beetje olie in een koekenpan en bak het deeg tot kleine omeletjes. Ga zo door tot al het deeg opgebruikt is.
-
3.StapLaat de omeletten afkoelen, rol ze op en snijd ze in dunne plakjes. Serveer in hete vleessoep.
-
4.StapVoeg de bieslook en het zout toe en laat het mengsel 10 minuten rusten.
-
Veel succes