Hoofdgerecht
Lamsvlees met asperges
Lamsvlees met asperges
Voor veel fijnproevers hoort lamsvlees bij Pasen. Dit recept bewijst dat lam en asperges perfect samengaan.
Franz Schwarz
Boer van de Buschenschank Oberlegar
Ingrediënten
8 personen
120 MIN.
-
4 kgwitte asperges
-
3 kglamsvlees
-
250 mlwitte wijn
-
wortelen
-
vleesbouillon
Bereiding - Lamsvlees met asperges
-
1.StapSnijd het lamsvlees in stukken en bak kort op het fornuis.
-
2.StapWanneer het aan beide kanten bruin is, kruiden, de wortelgroenten toevoegen en blussen met witte wijn.
-
3.StapHet lam wordt dan in de oven geplaatst. Daar wordt het keer op keer omgedraaid en met soep overgoten. De braadtijd bedraagt tussen 60 en 90 minuten.
-
4.StapDe asperges worden geschild, knapperig gekookt en bij het lamsvlees geserveerd.
-
Veel succes