Voorgerecht
Koolsalade
Koolsalade
Een klassieker uit de Zuid-Tiroolse boerenkeuken die ook een flinke portie vitaminen levert voor de winter.
Andrea Müller
Boerin van de Pirchhof
Ingrediënten
4 personen
15 MIN.
-
1kleine witte kool (ca. 1/2 kg)
-
karwijzaad
-
zout
-
azijn en olie
Bereiding - Koolsalade
-
1.StapVerwijder de buitenste bladeren van de witte kool. Snijd de kool in vieren, verwijder de harde kern en snijd de kool zeer fijn (bij voorkeur met een schaaf of de keukenmachine).
-
2.StapDoe de gesneden kool in een schaal en voeg zout toe, zodat de kool zacht wordt.
-
3.StapMeng er vervolgens azijn, olie en karwijzaad door en laat de smaken even intrekken.
-
4.Stap"Variant: Koolsalade met spek
-
Veel succes