&noscript=1 /> Jamkrapfen - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

Krapfen met jamvulling

Jamkrapfen

Dit traditionele gebak is er in ronde, vierkante of langwerpige vormen. Afhankelijk van het seizoen wordt het bereid met verschillende vullingen.
Paul Huber
Boer van de Griesserhof
Ingrediënten
4 personen
75 MIN.
  • 500 g
    bloem
  • 2
    eieren
  • 80 g
    boter
  • zout
  • beetje melk om op te gieten
  • jam om te vullen
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Krapfen met jamvulling
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Bloem en eieren mengen, boter smelten en toevoegen, beetje melk eroverheen gieten, zouten en alles kneden. Niet te veel melk opgieten. Het deeg moet mooi droog zijn.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Ovale deegvellen van willekeurige grootte uitrollen, middenin een el jam doen en samenvouwen. De randen met een deegradertje bewerken en de Krapfen in heet vet frituren.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Vyválejte libovolně velké oválné pláty těsta, doprostřed dejte lžíci marmelády a přeložte je k sobě. Okraje okrojte rádlem na těsto a taštičky usmažte na rozpáleném tuku.
  •  
    Veel succes
Paul Huber
Boer van de Roter Hahn Buschenschank
Griesserhof in Vahrn

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Griesserhof
Paul Huber  | Vahrn  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Blauburgunder, Müller Thurgau DOC, Wijn, Zure kersensap, Zuurkool ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?

Tirtlen

40 MIN.
Voorgerecht