Hoofdgerecht
Boerenbloedworst
Boerenbloedworst
De noodzaak om zoveel mogelijk van het dier te gebruiken heeft geleid tot de ontwikkeling van bloedworst: een favoriet gerecht bij het Törggelen.
Elisabeth Kompatscher
Boerin van de Fronthof
Ingrediënten
2 personen
60 MIN.
-
1 lvarkensbloed
-
300 goud wittebrood
-
1 tlzout
-
2 tlpeper
-
1 tlmajoraan
-
1teentje knoflook
-
runderdarm
Bereiding - Boerenbloedworst
-
1.StapDe ingrediënten in een diepe schaal of een grote kom goed vermengen tot een vloeibare massa.
-
2.StapDe afgebonden runderdarm met behulp van een worstvuller (of bijv. een trechter) met het mengsel vullen. De laatste centimeters niet vullen, omdat het vulsel tijdens het koken uitzet, vervolgens vastbinden.
-
3.StapDe boerenbloedworst in heet water ca. 30 minuten laten sudderen (let op: het water mag niet koken).
-
4.StapBij voorkeur met zuurkool en gekookte aardappelen serveren.
-
Veel succes