Hoofdgerecht
Boekweitkruimel
Boekweitkruimel
Riebler is een verkruimelde pannenkoek gemaakt van boekweit (Schwarzplent). Dit populaire zoete gerecht wordt als hoofdgerecht geserveerd.
Elisabeth Tauferer
Boerin van de Ebnicherhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
200 gappels, in dobbelsteentjes gesneden
-
200 ggrove boekweit
-
250 mlmelk
-
3vrije-uitloop ei
-
boter om in te bakken
-
poedersuiker ter decoratie
-
beetje pruimenjam
Bereiding - Boekweitkruimel
-
1.StapDe boekweit met de melk vermengen en ca. 1 uur of langer laten wellen. Daarna eieren en zout erdoorheen roeren.
-
2.StapIn een pan de boter laten smelten, daarna het deeg erbij doen, aanbakken tot het geheel lichtbruin is, omkeren en met een spatel in kleine brokjes steken.
-
3.StapDe appels erbij doen en verder bakken tot het baksel mooi bruin is.
-
4.StapDe kruimel op een bord doen, met suiker en poedersuiker bestrooien en er pruimenjam bij serveren.
-
Veel succes