&noscript=1 /> Boekweitkruimel - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Hoofdgerecht

Boekweitkruimel

Boekweitkruimel

Riebler is een verkruimelde pannenkoek gemaakt van boekweit (Schwarzplent). Dit populaire zoete gerecht wordt als hoofdgerecht geserveerd.
Elisabeth Tauferer
Boerin van de Ebnicherhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • 200 g
    appels, in dobbelsteentjes gesneden
  • 200 g
    grove boekweit
  • 250 ml
    melk
  • 3
    vrije-uitloop ei
  • boter om in te bakken
  • poedersuiker ter decoratie
  • beetje pruimenjam
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Boekweitkruimel
  • circle-dashed 1.
    Stap
    De boekweit met de melk vermengen en ca. 1 uur of langer laten wellen. Daarna eieren en zout erdoorheen roeren.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    In een pan de boter laten smelten, daarna het deeg erbij doen, aanbakken tot het geheel lichtbruin is, omkeren en met een spatel in kleine brokjes steken.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    De appels erbij doen en verder bakken tot het baksel mooi bruin is.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    De kruimel op een bord doen, met suiker en poedersuiker bestrooien en er pruimenjam bij serveren.
  •  
    Veel succes
Elisabeth Tauferer
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Ebnicherhof op de Ritten

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Ebnicherhof
Tauferer  | Ritten  (Bozen en omgeving)
Boerencafé
Boerderijproducten Vernatsch, Kerner, appelsap, boerenbrood, bramenjam ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?