&noscript=1 /> Boekweit-lintpasta - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Boekweit-lintpasta

Boekweit-lintpasta

Kaminwurzen zijn gerookte en aan de lucht gedroogde rauwe worsten. In dit recept worden ze gecombineerd met boekweitnoedels, prei en tomaten.
Elke Prader
Boerin van de Wieshof
Ingrediënten
4-5 personen
50 MIN.
  • 100 g
    boekweitmeel
  • 200 g
    tarwebloem
  • 3
    scharreleieren
  • 1/4 tl
    zout
  • 1 el
    olijfolie
  • 3
  • 1
    prei (in ringen)
  • 5 el
    water
  • 1 handvol
    kleine tomaten
  • 1 el
    boter
  • 1 el
    tijm (fijngesneden)
  • 1 el
    peterselie
  • zout, peper
  • 1 el
    tijm (fijngesneden)
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Boekweit-lintpasta
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Meng de verschillende soorten meel door elkaar. Voeg de eieren en het zout toe en kneed dit tot een glad en luchtig deeg.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Wikkel het deeg in folie en laat het een half uur rusten. Rol het deeg met de pastamachine tot dunne plakken en snijd deze vervolgens tot lintpasta.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Fruit de prei in de olijfolie en voeg de plakjes worst toe. Voeg water toe en laat even doorkoken.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Halveer de tomaten en roer ze door de saus. Voeg pas aan het eind de boter toe en roer het geheel tot een romige saus.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg de peterselie en de tijm toe.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Kook de lintpasta in 2-3 minuten gaar. Giet de pasta af en roer de saus erdoor.
  • circle-dashed 7.
    Stap
    Verdeel de pasta over de borden en strooi er bieslook over.
  •  
    Veel succes
Elke Prader
Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
Wieshof in Lajen

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Wieshof flower flower flower flower
Elke Prader  | Lajen
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: melk, eieren, vruchtenspreads ...
Agrarische aanbiedingen: Stalbezoek
5,0
"Uitstekend"
(41 beoordelingen)
App. v.a. 100€ per nacht
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?