brood en banket
Biercrème-chocoladecake
Biercrème-chocoladecake
Deze taart heeft veel troeven: de crème op basis van bier en gin is verrassend en harmonieert perfect met de chocoladespons van scharreleieren.

Matthias Stuefer
Boer van de Guggenbergerhof
Ingrediënten
vorm met een diameter van 26 cm
150 MIN.
- Chocoladebiscuitdeeg:
-
5eieren
-
100 gsuiker
-
1 pakjevanillesuiker
-
6 elheet water
-
120 gtarwebloem
-
60 gtarwezetmeel
-
1/2 pakbakpoeder
-
3 elongezoet cacaopoeder
150
ml
donker bier
2
eierdooier
100
g
suiker
2
pakje
vanillesuiker
5
blad
gelatine, geweekt in koud water
30
ml
gin
300
ml
slagroom
120
g
abrikozenjam
chocoladeglazuur
Bereiding - Biercrème-chocoladecake
-
1.
StapKlop voor het chocoladebiscuitdeeg de scharreleieren, de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa. -
2.
StapVoeg het hete water toe en roer voortdurend tot het een schuimig mengsel is. -
3.
StapSpatel voorzichtig de bloem, het tarwezetmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder erdoor. -
4.
StapGiet in de cakevorm en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuten. -
5.
StapKlop voor de biercrème 100 ml bier, eidooiers, suiker en vanillesuiker au bain-marie, eerst warm en dan koud. -
6.
StapVoeg de uitgeknepen gelatine toe. -
7.
StapVoeg de uitgeknepen gelatine toe. -
8.
StapVoeg de uitgeknepen gelatine toe. -
9.
StapSmeer de abrikozenjam op één taartbodem en verdeel vervolgens de bierroom er gelijkmatig overheen (met behulp van een taartring). -
10.
Stapleg de tweede taartlaag erop en laat een nacht in de koelkast opstijven. -
11.
StapVerdeel het lauwe chocoladeglazuur over de bovenkant. -
Veel succes
