&noscript=1 /> Biercrème-chocoladecake - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Biercrème-chocoladecake

Biercrème-chocoladecake

Deze taart heeft veel troeven: de crème op basis van bier en gin is verrassend en harmonieert perfect met de chocoladespons van scharreleieren.
Matthias Stuefer
Boer van de Guggenbergerhof
Ingrediënten
vorm met een diameter van 26 cm
150 MIN.
  • Chocoladebiscuitdeeg:
  • 5
    eieren
  • 100 g
    suiker
  • 1 pakje
    vanillesuiker
  • 6 el
    heet water
  • 120 g
    tarwebloem
  • 60 g
    tarwezetmeel
  • 1/2 pak
    bakpoeder
  • 3 el
    ongezoet cacaopoeder
  • Biercrème:
  • 150 ml
    donker bier
  • 2
    eierdooier
  • 100 g
    suiker
  • 2 pakje
    vanillesuiker
  • 5 blad
    gelatine, geweekt in koud water
  • 30 ml
    gin
  • 300 ml
    slagroom
  • Verder:
  • 120 g
    abrikozenjam
  • chocoladeglazuur 
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Biercrème-chocoladecake
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Klop voor het chocoladebiscuitdeeg de scharreleieren, de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Voeg het hete water toe en roer voortdurend tot het een schuimig mengsel is.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Spatel voorzichtig de bloem, het tarwezetmeel, het bakpoeder en het cacaopoeder erdoor.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Giet in de cakevorm en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuten. 
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Klop voor de biercrème 100 ml bier, eidooiers, suiker en vanillesuiker au bain-marie, eerst warm en dan koud.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
    • circle-dashed 7.
      Stap
      Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
    • circle-dashed 8.
      Stap
      Voeg de uitgeknepen gelatine toe.
    • circle-dashed 9.
      Stap
      Smeer de abrikozenjam op één taartbodem en verdeel vervolgens de bierroom er gelijkmatig overheen (met behulp van een taartring).
    • circle-dashed 10.
      Stap
      leg de tweede taartlaag erop en laat een nacht in de koelkast opstijven.
    • circle-dashed 11.
      Stap
      Verdeel het lauwe chocoladeglazuur over de bovenkant.
    •  
      Veel succes
    Matthias Stuefer
    Boer van Roter Hahn kwaliteitsproducten
    Guggenbergerhof in Jenesien/Afing
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?