Hoofdgerecht
Asperges met Bozner saus
Asperges met Bozner saus
In Zuid-Tirol worden elk jaar 65 ton witte asperges geoogst. Met Bolzanosaus en ham vormen ze de populairste aspergeschotel.
Franz Schwarz
Boer van de Buschenschank Oberlegar
Ingrediënten
2 personen
40 MIN.
-
500 gasperges
-
6eieren
-
zout
-
olijfolie
-
appelazijn
-
1 elbieslook, fijngesneden
-
peper
Bereiding - Asperges met Bozner saus
-
1.StapDe asperges schillen en in het licht kokende water leggen met zout, suiker, citroen en boter. Ongeveer 10 min koken.
-
2.StapVoor de Bozner saus de eieren 8 min laten koken, pellen en met een vork fijndrukken.
-
3.StapZout, peper, olie, appelazijn en bieslook erbij doen en mengen.
-
4.StapServeren.
-
Veel succes