Voorgerecht
Appelsalade met selderij
Appelsalade met selderij
Een verfrissende salade voor de herfst als een welkom alternatief voor bladsalades.

Elke Prader
Boerin van de Wieshof
Ingrediënten
4 personen
20 MIN.
-
1kleine selderijknol
-
2 elcitroensap
-
1 snufjezout
-
2eierdooier
-
1 tlpittige mosterd
-
1/2 tlcitroensap
-
1/2 tlworcestersaus
-
2 elframbozenazijn
-
zout, peper
-
250 mlolie
-
250 mlzure room
-
2appels
-
100 ggehakte walnoten
-
slabladeren en slaharten
-
peterselie, gehakt
-
pistachenootjes
Bereiding - Appelsalade met selderij
-
1.
StapSchil de selderij en snijd hem in blokjes. -
2.
StapKook de selderijblokjes in water met 2 el citroensap en een snufje zout tot ze zacht zijn. Laat schrikken onder koud water. -
3.
StapMeng de eidooiers met de mosterd, worcestersaus, frambozenazijn, zout, peper en de halve theelepel citroensap tot mayonaise. Voeg druppelsgewijs de olie toe. -
4.
StapRoer tot slot de zure room erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout. -
5.
StapSchil de appels en snijd ze in blokjes. Meng deze door de mayonaise, de selderijblokjes en de gehakte walnoot. -
6.
StapLeg de slabladeren en slaharten op de borden, verdeel de selderij-appelsalade erover en decoreer met peterselie en pistachenootjes. -
Veel succes
