&noscript=1 /> Abrikozenknoedels - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

Abrikozenknoedels

Abrikozenknoedels

Deze zoete knoedels van aardappeldeeg zijn vooral met een vulling van de beroemde Vinschger abrikoos een enorme traktatie.
Johannes Meßner
Boer van de Burgerhof
Ingrediënten
4 personen
40 MIN.
  • Voor de knoedels:
  • 300 g
    gekookte, gezeefde kruimige aardappelen
  • 45 g
    tarwegriesmeel
  • 35 g
    aardappelzetmeel
  • 1
    eierdooier
  • 20 g
    boter
  • 8
    abrikozen
  • Voor de boterkruimel:
  • boter
  • kaneel
  • suiker (naar smaak)
  • broodkruim
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Abrikozenknoedels
    • circle-dashed 1.
      Stap
      De aardappelen koken en daarna door de aardappelpers drukken. De geperste aardappelen over het werkblad uitsmeren en laten afkoelen.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      De boter smelten en met griesmeel, aardappelzetmeel en eigeel bij de geperste aardappelen doen en er een glad deeg van maken.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      De abrikoos in het aardappeldeeg rollen zodat er een gelijkmatige laag van ca. 1,5 cm ontstaat die de hele abrikoos omhult.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Het water licht zouten, aan de kook brengen en de abrikozenknoedels ca. 15-20 min in het ziedende (niet kokende) water laten zwemmen.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Voor het bereiden van de boterkruimel de boter laten smelten en kaneel, suiker en broodkruim erdoor roeren en licht aanbakken.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Aby przygotować zasmażkę, należy rozpuścić masło i dodać do niego cynamon, cukier i bułkę tarą. Całość lekko podsmażyć.
    •  
      Veel succes
    Johannes Meßner
    Boer van de Roter Hahn Buschenschank
    Burgerhof in Brixen

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Burgerhof
    Johannes Meßner  | Brixen  (Eisacktal)
    Boerencafé
    Boerderijproducten INSekt, Burgfrieden, aardbeienjam, abrikozenjam, appelazijn ...
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?