Nagerecht
Abrikozenknoedels
Abrikozenknoedels
Deze zoete knoedels van aardappeldeeg zijn vooral met een vulling van de beroemde Vinschger abrikoos een enorme traktatie.
Johannes Meßner
Boer van de Burgerhof
Ingrediënten
4 personen
40 MIN.
- Voor de knoedels:
-
300 ggekookte, gezeefde kruimige aardappelen
-
45 gtarwegriesmeel
-
35 gaardappelzetmeel
-
1eierdooier
-
20 gboter
-
8abrikozen
boter
kaneel
suiker (naar smaak)
broodkruim
Bereiding - Abrikozenknoedels
-
1.StapDe aardappelen koken en daarna door de aardappelpers drukken. De geperste aardappelen over het werkblad uitsmeren en laten afkoelen.
-
2.StapDe boter smelten en met griesmeel, aardappelzetmeel en eigeel bij de geperste aardappelen doen en er een glad deeg van maken.
-
3.StapDe abrikoos in het aardappeldeeg rollen zodat er een gelijkmatige laag van ca. 1,5 cm ontstaat die de hele abrikoos omhult.
-
4.StapHet water licht zouten, aan de kook brengen en de abrikozenknoedels ca. 15-20 min in het ziedende (niet kokende) water laten zwemmen.
-
5.StapVoor het bereiden van de boterkruimel de boter laten smelten en kaneel, suiker en broodkruim erdoor roeren en licht aanbakken.
-
6.StapAby przygotować zasmażkę, należy rozpuścić masło i dodać do niego cynamon, cukier i bułkę tarą. Całość lekko podsmażyć.
-
Veel succes