&noscript=1 /> Aardappelgnocchi - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Aardappelgnocchi

Aardappelgnocchi

Dit recept uit Ulten is een heerlijke interpretatie van de beroemde Schupfnudeln van aardappeldeeg.
Urban Kainzwaldner met zoon Daniel
Boer van de Buschenschank Pschnickerhof
Ingrediënten
4 personen
90 MIN.
  • 400 g
    aardappelen (kruimig)
  • 120 g
    bloem
  • 1 el
    boter
  • 2
    eierdooier
  • 1 mespunt
    nootmuskaat
  • beetje spinazie, gekookt
  • 1
    teentje knoflook, fijn gehakt
  • 200 ml
    slagroom
  • 2 el
    walnoten, gehakt
  • 40 g
    boter
  • zout
  • peper
  • 30 g
    Parmezaanse kaas
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Aardappelgnocchi
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Aardappelen in gezouten water koken, zeven en door een aardappelpers drukken.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Samenkneden met het eigeel en de boter, laten afkoelen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Bloem, zout en gemalen nootmuskaat door het aardappelmengsel kneden.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Van het deeg dikke strengen vormen en deze in 2 cm lange noedels snijden.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    De aardappelgnocchi in gezouten water eenmaal laten opkoken, met een schuimspaan eruithalen en met de in de boter en knoflookteen gesmoorde spinazie, de walnotenroom en de parmezaanse kaas serveren.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Kooktijd: 5 min
  •  
    Veel succes
Urban Kainzwaldner mit Sohn Daniel
Boer van de Roter Hahn Buschenschank
Pschnickerhof in Villanders

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Pschnickerhof
Kainzwaldner Daniel  | Villanders  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten Zuurkool, Gewürztraminergrappa, Müller-Thurgaugrappa, Wijn, abrikozenjam ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?