&noscript=1 /> Risotto met wilde kruiden - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Risotto met wilde kruiden

Risotto met wilde kruiden

Kruidenkennis is altijd diep geworteld geweest in het dagelijkse leven van de boerenfamilie en is ook populair in de keuken.
Johannes Meßner
Boer van de Burgerhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
  • 350 g
    risottorijst
  • 1
    cipolla media
  • 100 g
    brandnetels
  • 30 g
    amarant-blad
  • olijfolie
  • wijn
  • groentebouillon
  • 30 g
    'graukäse' (niet te veel, aangezien de smaak erg dominant is) – eventueel een andere bergkaas
  • boter
  • 1 handvol
    verse tijm
  • parmezaanse kaas
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Risotto met wilde kruiden
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Scottare le ortiche, eliminare i gambi e tagliarle finemente.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Snijd het amarant-blad eveneens in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie en bak hierin kort de klein gesneden brandnetel en amarant.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Blus af met een scheut witte wijn en roer tot deze volledig is opgenomen.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Voeg een scheut groentebouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Herhaal dit tot de rijst gaar is. Voeg dan de kaas en de boter toe. Let erop dat de rijst niet droog wordt.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Roer er tot slot de amarant, brandnetel en de verse tijm doorheen. Garneer met Parmezaanse kaas en serveer.
  •  
    Veel succes
Johannes Meßner
Boer van de Roter Hahn Buschenschank
Burgerhof in Brixen

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Burgerhof
Johannes Meßner  | Brixen  (Eisacktal)
Boerencafé
Boerderijproducten INSekt, Burgfrieden, aardbeienjam, abrikozenjam, appelazijn ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?