&noscript=1 /> Kruidige deegenvelopjes - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Kruidige deegenvelopjes

Kruidige deegenvelopjes

Schlutzer met verse kruiden zijn de voorjaarsvariant van de beroemde Zuid-Tiroolse Schlutzkrapfen (gevulde pasta).
Elke Prader
Boerin van de Wieshof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
  • Voor het deeg:
  • 100 g
    roggemeel
  • 120 g
    tarwebloem
  • 1
    vrije-uitloop ei
  • 1 el
    olie
  • 50 - 80 ml
    water
  • snufje zout
  • Voor de vulling:
  • 50 g
    uien
  • 50 g
    boter
  • 1
    teentje knoflook (fijngesneden)
  • 100 g
    aardappelen (gekookt en fijngemaakt)
  • 200 g
    ricotta
  • 1 tl
    bieslook, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel basilicum (fijngesneden)
  • zout, peper
  • Opmaken:
  • een beetje Parmezaanse kaas
  • kruidenzout
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Kruidige deegenvelopjes
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg en laat dit 30 minuten afgedekt rusten.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Snipper de uien en fruit ze samen met de knoflook in de boter.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Voeg de aardappelen, de ricotta en de fijngesneden kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede. Leg op ieder rondje een beetje vulling, vouw het dubbel en druk de randen stevig aan.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Leg deze deegenvelopjes in kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd en laat ze 2-3 minuten zachtjes koken.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Haal ze vervolgens uit het water, laat ze uitlekken en rangschik ze op de borden.
    • circle-dashed 7.
      Stap
      Bestrooi ze tot slot met Parmezaanse kaas, giet de gesmolten boter erover en versier ze met fijngesneden bieslook en kruidenzout.
    •  
      Veel succes
    Elke Prader
    Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
    Wieshof in Lajen

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Wieshof flower flower flower flower
    Elke Prader  | Lajen
    Veeteelt
    ontbijt
    Producten van de boerderij: melk, eieren, vruchtenspreads ...
    Agrarische aanbiedingen: Stalbezoek
    5,0
    "Uitstekend"
    (42 beoordelingen)
    App. v.a. 100€ per nacht
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?