Voorgerecht
Kruidige deegenvelopjes
Kruidige deegenvelopjes
Schlutzer met verse kruiden zijn de voorjaarsvariant van de beroemde Zuid-Tiroolse Schlutzkrapfen (gevulde pasta).
Elke Prader
Boerin van de Wieshof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
- Voor het deeg:
-
100 groggemeel
-
120 gtarwebloem
-
1vrije-uitloop ei
-
1 elolie
-
50 - 80 mlwater
-
snufje zout
50
g
uien
50
g
boter
1
teentje knoflook (fijngesneden)
100
g
aardappelen (gekookt en fijngemaakt)
200
g
ricotta
1
tl
bieslook, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel basilicum (fijngesneden)
zout, peper
een beetje Parmezaanse kaas
kruidenzout
Bereiding - Kruidige deegenvelopjes
-
1.StapKneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel deeg en laat dit 30 minuten afgedekt rusten.
-
2.StapSnipper de uien en fruit ze samen met de knoflook in de boter.
-
3.StapVoeg de aardappelen, de ricotta en de fijngesneden kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
-
4.StapRol het deeg uit tot een dunne lap en steek rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede. Leg op ieder rondje een beetje vulling, vouw het dubbel en druk de randen stevig aan.
-
5.StapLeg deze deegenvelopjes in kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd en laat ze 2-3 minuten zachtjes koken.
-
6.StapHaal ze vervolgens uit het water, laat ze uitlekken en rangschik ze op de borden.
-
7.StapBestrooi ze tot slot met Parmezaanse kaas, giet de gesmolten boter erover en versier ze met fijngesneden bieslook en kruidenzout.
-
Veel succes