&noscript=1 /> Koude appelmoestaart - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

Koude appelmoestaart in een glas

Koude appelmoestaart

Een cake gemaakt van appelmoes zonder te bakken? Dit recept laat je zien hoe.
Patrizia Prantl
Boerin van de Schrenteweinhof
Ingrediënten
4 glazen
30 MIN.
  • 100 g
    koekjes (bijv. tarwebiscuit o fmariakaakjes)
  • 40 g
    boter
  • 1 el
    vanillesuiker
  • 500 g
    appelmoes
  • 150 g
    magere kwark
  • 50 g
    mascarpone
  • 2 el
    suiker
  • 100 g
    slagroom
  • Om te garneren:
  • munt of gekaramelliseerde walnoten om te garneren
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Koude appelmoestaart in een glas
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter en de vanillesuiker.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Verdeel de massa gelijkmatig over de 4 glazen. Doe de koude appelmoes erop en strijk glad.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Roer de kwark met de mascarpone en de suiker tot een romige massa. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de kwark-mascarponecrème.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Doe de crème in een spuitzak en spuit op de appelmoes.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Garneer met blaadjes munt of gekaramelliseerde walnoot.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Afhankelijk van uw voorkeur kunnen de potjes in de koelkast worden gekoeld of meteen worden gegeten.
    •  
      Veel succes
    Patrizia Prantl
    Boerin van de Roter Hahn Vakantie op de boerderij
    Schrenteweinhof in Lana

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Schrenteweinhof flower flower flower
    Hannes Karnutsch  | Lana
    Fruitteelt, Wijnbouw
    Boerderijwinkel: vruchtenspreads, siroop, vruchtensappen ...
    Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleidingen fruit- en wijngaarden, Rondleiding wijnkelder met degustatie ...
    4,9
    "Zeer goed"
    (10 beoordelingen)
    App. v.a. 65€ per nacht
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?