Nagerecht
Koude appelmoestaart in een glas
Koude appelmoestaart
Een cake gemaakt van appelmoes zonder te bakken? Dit recept laat je zien hoe.
Patrizia Prantl
Boerin van de Schrenteweinhof
Ingrediënten
4 glazen
30 MIN.
-
100 gkoekjes (bijv. tarwebiscuit o fmariakaakjes)
-
40 gboter
-
1 elvanillesuiker
-
500 gappelmoes
-
150 gmagere kwark
-
50 gmascarpone
-
2 elsuiker
-
100 gslagroom
munt of gekaramelliseerde walnoten om te garneren
Bereiding - Koude appelmoestaart in een glas
-
1.StapVerkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter en de vanillesuiker.
-
2.StapVerdeel de massa gelijkmatig over de 4 glazen. Doe de koude appelmoes erop en strijk glad.
-
3.StapRoer de kwark met de mascarpone en de suiker tot een romige massa. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de kwark-mascarponecrème.
-
4.StapDoe de crème in een spuitzak en spuit op de appelmoes.
-
5.StapGarneer met blaadjes munt of gekaramelliseerde walnoot.
-
6.StapAfhankelijk van uw voorkeur kunnen de potjes in de koelkast worden gekoeld of meteen worden gegeten.
-
Veel succes