Nagerecht
Kerst-chocolademousse
Kerst chocolademousse
Een luchtige chocolademousse, die door de gebruikte specerijen een kerstsfeer oproept.
Verena Komiss
Boerin van de Neufeldhof
Ingrediënten
4 personen
90 MIN.
-
200 gpure chocolade
-
3peren
-
90 mlmelk
-
sap van een halve citroen
-
2 elkoffie
-
2 elsuiker
-
2 elabrikozen- of frambozenlikeur
-
1 pakjevanillesuiker
-
speculaaskruiden
-
200 mlslagroom
Bereiding - Kerst-chocolademousse
-
1.StapDoe de chocolade, de melk, de koffie, de likeur en de speculaaskruiden in een kom en smelt de chocolade au-bain-marie.
-
2.StapAnschließend abkühlen, die geschlagene Sahne unterheben und alles auf 4 Gläser verteilen.
-
3.StapSchil de peren, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Besprenkel met een beetje citroensap.
-
4.StapLaat de suiker in een pan lichtbruin karamelliseren. Blus af met een glas water en laat zo lang koken tot de suiker volledig is opgelost.
-
5.StapVoeg de blokjes peer toe, doe de vanillesuiker erbij en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt.
-
6.StapLaat afkoelen. Serveer de peren met de chocolademousse.
-
Veel succes