&noscript=1 /> Kerst chocolademousse - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Nagerecht

Kerst-chocolademousse

Kerst chocolademousse

Een luchtige chocolademousse, die door de gebruikte specerijen een kerstsfeer oproept.
Verena Komiss
Boerin van de Neufeldhof
Ingrediënten
4 personen
90 MIN.
  • 200 g
    pure chocolade
  • 3
    peren
  • 90 ml
    melk
  • sap van een halve citroen
  • 2 el
    koffie
  • 2 el
    suiker
  • 2 el
    abrikozen- of frambozenlikeur
  • 1 pakje
    vanillesuiker
  • speculaaskruiden
  • 200 ml
    slagroom
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Kerst-chocolademousse
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Doe de chocolade, de melk, de koffie, de likeur en de speculaaskruiden in een kom en smelt de chocolade au-bain-marie.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Anschließend abkühlen, die geschlagene Sahne unterheben und alles auf 4 Gläser verteilen. 
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Schil de peren, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Besprenkel met een beetje citroensap.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Laat de suiker in een pan lichtbruin karamelliseren. Blus af met een glas water en laat zo lang koken tot de suiker volledig is opgelost.
  • circle-dashed 5.
    Stap
      Voeg de blokjes peer toe, doe de vanillesuiker erbij en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt.
  • circle-dashed 6.
    Stap
    Laat afkoelen. Serveer de peren met de chocolademousse.
  •  
    Veel succes
Verena Komiss
Boerin van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Neufeldhof in Bolzano
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?