Hoofdgerecht
Kalfssteak met cantharellensaus
Kalfssteak met cantharellensaus
Na een geslaagd uitstapje naar het bos zijn de zelfgeplukte cantharellen een ware traktatie, samen met een steak van kalfshaas.

Agnes & Peter Gross
Boeren van Rabensteinhof
Ingrediënten
4 personen
30 MIN.
-
300 gkalfssteak
-
zout, peper
1/2
kg
verse cantharellen
2
ui
1
tl
knoflook
zout, peper
250
ml
witte wijn
300
ml
braadjus
250
ml
slagroom
1
el
bloem
Bereiding - Kalfssteak met cantharellensaus
-
1.
StapBak de gesnipperde ui en de geperste knoflook in een beetje olie. -
2.
StapVoeg de kleingesneden cantharellen toe, breng op smaak met peper en zout en laat inkoken. -
3.
StapBestrooi met de bloem, bak nog even kort en giet de wijn erbij. -
4.
StapVoeg tot slot de slagroom en de braadjus toe en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. -
5.
StapBak in de tussentijd de kalfssteaks in een koekenpan met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout. -
6.
StapServeer met de cantharellensaus. -
7.
StapTip: lekker met aardappelpuree met selderie, worteltjes en boontjes. -
Veel succes
