Voorgerecht
Deegkussentjes met Golden Delicious en spek
Deegkussentjes met appel
In dit gerecht worden de twee Zuid-Tiroolse klassiekers "appel en spek" op een heerlijke manier gecombineerd.

Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
60 MIN.
- Voor het pastadeeg:
-
300 gtarwebloem
-
3eierdooier
-
zout
-
olijfolie
1/2
ui, fijn gehakt
4
appels (golden delicious)
50
g
spekdobbelsteentjes
150
ml
appelsap
50
ml
appelazijn
100
g
suiker
1
scheutje
brandy
1
tl
gember
zout
vers gemalen peper
1
eierdooier
Parmezaanse kaas
spekreepjes
hazelnootbruine gesmolten boter
gedroogde appelchips
Bereiding - Deegkussentjes met Golden Delicious en spek
-
1.
StapAlle ingrediënten voor het deeg op een noedelplank tot een soepel deeg kneden. Ongeveer 30 min toegedekt laten rusten. -
2.
StapAppels schillen en in blokjes snijden. -
3.
StapIn een pan de spekdobbelsteentjes met de gehakte ui licht aanfruiten en appelblokjes toevoegen. -
4.
StapSuiker toevoegen, licht laten karamelliseren en met brandy afblussen. -
5.
StapDaarna gember, appelsap en appelazijn toevoegen en ongeveer 5 min zacht laten doorkoken. -
6.
StapMet de specerijen op smaak brengen en laten afkoelen. -
7.
StapDeeg dun uitrollen en rond uitsteken. De helft met het losgeklopte ei bestrijken, een tl vulling erop doen, met een tweede deegvel bedekken en aandrukken, in gezouten water ongeveer 3 min koken. -
8.
StapDe deegkussentjes met spekreepjes, parmezaanse kaas, beetje boter en appelchips garneren. -
Veel succes
